Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai banánkenyér

Amerikai banánkenyér
Amerikai banánkenyér
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos, amerikai banánkenyér alapreceptje. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A banánokat meghámozzuk, és krumplinyomóval vagy villával elpürésítjük.
  2. Hozzátesszük a két tojást és a juharszirupot, majd simára dolgozzuk. Mehet bele a joghurt is.
  3. Hozzáöntjük a sütőporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük. Ne ijedjünk meg, a banán eleve kis darabkákat fog képezni a tésztában, ettől még nem lesz csomós!
  4. Ízlés szerint tehetünk hozzá még csokidarabokat, áfonyát vagy bármilyen gyümölcsöt, magvakat, de az alaprecept is isteni.
  5. Előmelegített sütőben, 170˚C-on addig tűpróbáig sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 30 981
elküldve: 3
receptkönyvben: 210
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

zeana

Mióta szakács: 2015.10.25.
39 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcskenyér

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

397
banán 3 közepes db
finomliszt 150 g
tojás 2 db
joghurt 75 g
juharszirup 80 ml
sütőpor 1 teáskanál