Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai citromos pite Dork konyhájából

Amerikai citromos pite Dork konyhájából
Amerikai citromos pite Dork konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapra készült, isteni lett.

hozzávalók / 6 adag

Pitetészta

Krém

Fehérjehab

Szólj hozzá!

elkészítés

Pitetészta

  1. Az élesztőt a tejben cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük. Az élesztőt is hozzáadjuk, majd tésztát gyúrunk belőle. Ha igényel még folyadékot, akkor meleg vizet adunk hozza.
  2. Két darabra osztjuk úgy, hogy az egyik darab csak a negyede legyen a másiknak. 1 óra pihentetés után a nagyobbik darabot kör alakúra nyújtjuk. A pitetálunkat bevajazzuk, és beletesszük a tésztát. A megmaradt kis darabot három fele osztjuk, és befonjuk, feltesszük a piteforma szélére.

Krém

  1. A pudingport elkeverjük a liszttel és a cukor háromnegyedével. Felöntjük meleg tejjel, és odatesszük főni. Állandóan kell keverni. Ha kész van, levesszük a tűzhelyről.
  2. A vajat habosra keverjük a megmaradt cukorral, és szépen lassan hozzáadagoljuk a kihűlt pudinghoz. A citromoknak a levét is kavargatás mellett hozzáadjuk. Én személy szerint a lereszelt citrom héjból is mindig teszek annyit, hogy jó citrom ízű legyen a puding.
  3. A krémet ekkor a piteformába töltjük, ügyelve, hogy a fonásunk ne essen le a széléről.

Fehérjehab

  1. A tetejére fehérjehabot készítünk, és rátöltjük a pitére. Evőkanállal utána kis púpokat formálunk a habból.
  2. A tojássárgájából pedig jól bekenjük a fonatunkat, hogy ne legyen száraz a sütés végére.
  3. Előmelegített sütőben körülbelül 30 percnyi idő alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 537
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dork

Mióta szakács: 2015.05.10.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaníliás pite, habos pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

894
sertészsír 8 ek
finomliszt 30 dkg
friss élesztő 5 dkg
tojás 1 db
tej 2 dl
cukor 1 ek
1 kávéskanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
finomliszt 2 evőkanál
cukor 20 dkg
tej 500 ml
vaj 20 dkg
citromlé 2 citromból nyert
tojásfehérje 3 db
tojássárgája 1 db