Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai csirkemellcsíkok skacoknak

Amerikai csirkemellcsíkok skacoknak
Amerikai csirkemellcsíkok skacoknak
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerikai csirkemellcsíkok színes rizzsel, fokhagymás mártogatóval skacoknak. Kicsit hosszúra sikeredett a cím, de ezt egy komplett ebédnek szántuk, azért skacoknak, mert a gyerekek körében a legnépszerűbb ez az étel.
A felnőtteknek is lehet kedvezni, ha valamilyen csípős mártogatót teszünk mellé. Jó-jó, tudom, hogy az amerikai jelző egy kicsit túlzás, de a kukoricapehely miatt hívják az így készített húst. Egyébként nagyon finom ropogós lesz tőle a panír, a tejes áztatás miatt a hús belseje pedig jó puha.
A színes rizst érdemes kombinálni egy kis répával, esetleg vadrizzsel is adott esetben, ha a gyerek eléggé vállalkozó szellemű. :)


hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A színes rizshez

A fokhagymás mártogatóshoz

A díszítéshez

ajánlat

Érdemes szürke hétköznapokon próbálkozni ezzel az étellel, mert a színek jó kedvere derítik a gyerkőcöket, és örömmel fogysztják, a kicsit másképp készített tulajdonképpen hagyományos ételt. A leírás ismét csak hosszabb lett, mint valójában elkészül, mert egy kis rutin után, nagyon sokmindent szinte egyszerre tudunk elkészíteni, és nem egész egy óra alatt ebéd kerülhet az asztalra- az áztatási időt nem számítva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet berakjuk egy tálba és ráöntjük a tejet, ebben pihentetjük kb 1/2-1 órát. Így nagyon kellemes puha lesz a húsa.
  2. Egy lábasban egy evőkanál forró olajon a rizst kicsit megpirítjuk, 1-2 percig, majd felöntjük bő két pohár vízzel, megsózzuk, és addig főzzük lassú tűzön, míg a víz le nem fő róla, és a rizs meg nem puhul.
  3. Egy másik lábasban felolvasztunk 1 evőkanál margarint, beleszórjuk a kukoricát és a zöldborsót, valamint a hozzávaló fűszereket, a csipet cukrot, és megpároljuk közepes tűzön, fedő alatt. Kb 10 perc.
  4. Amint kész a rizs és a kukoricás borsó is, összekeverjük őket.
  5. A csirkemellet lecsepegtetjük, és vékony, kb 1-2 cm vastag, hosszú csíkokra vágjuk, besózzuk.
  6. Majd panírozzuk úgy, hogy az egyik tálba lisztet rakunk, a másikba felverjük a tojásokat a fél dl tejjel, és kis sóval, a harmadikba pedig zsemlemorzsát, amihez hozzákeverjük a kukoricapelyhet, és egy kicsit meg is törjük, hogy könnyebben lehessen vele bánni. Szóval a csirkemellcsíkokat ebben a sorrendben bepanírozzuk.
  7. Majd olajat hevítünk egy serpenyőben, ebben kisütjük a bepanírozott húsokat.
  8. Menet közben a fokhagymás mártogató hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, a fokhagymát reszelve, vagy préselve adjuk hozzá, és felhasználásig a hűtőbe rakjuk.
  9. Amint kész van minden, tálaljuk. Kaliforniai paprikát használhatunk díszítésnek, hogy még szemrevalóbb, színesebb legyen az ebéd.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 123 137
elküldve: 22
receptkönyvben: 2 483
elkészítve: 77/121
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kukoricapelyhes csirkemell, kukoricapehellyel panírozott csirkemell

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szakacstunder
szakacstunder Sun, 2013-11-17 13:32

Sziasztok! Ez a recept nagyon finom ! Egy hónapba egyszer meg szoktam csinálni!
Az egész családom imádja! köszi a receptet!!!!!!!!!!!!!!!! :)

cs.gyongyi
cs.gyongyi Mon, 2012-11-12 12:43

Sziasztok!

Nagyon jó a recept, nálunk is többször szerepel a kívánság listán.

Üdv Gyöngyi

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Wed, 2012-09-05 22:40

Ezek a csirkemellcsikok nalunk steak burgonya es friss zoldsegek tarsasagaban kerultek az asztalra, es mondhatom, nagyon nagy sikert arattak a csalad koreben :) Koszonet erte!
Szep estet kivan: Chococat

wkata
wkata / wkata Sat, 2012-09-01 13:36

Én ma ezt készítettem ebédre,olyan jónak tűnt,hogy mindjárt dupla adaggal indítottam!Még így is éppen csakhogy elég lett!Igaz,"nagy skacoknak"készült:)Nagyon finom!!Köszi!
Üdv.:wkata

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2012-09-16 19:58

Kedves WKata!
Igazán örülök, hogy ennyire ízlett a nagy skacoknak is! :)
Köszönöm kedves visszajelzésedet!
A legjobbakat:
Mrs Smith

jolci
jolci Sun, 2012-01-08 17:56

Nagyon fincsi lett,igazi gyerekcsemege.
Biztosan nem utoljára készült nálunk.Köszönjük nektek!

koma1122
koma1122 Sat, 2010-11-06 08:54

Sziasztok! Elkészítettem, az egész család oda volt tőle. Valami más, valami új volt. A gyerekek élvezték a mártogatást.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-11-08 01:29

Ennek igazán örülök kedves koma1122! Igazából nekem mindig az a legjobb érzés, ha gyerekeknek tudok a kedvében járni!:DDD A legjobbakat: Mrs Smith

szonja
szonja Wed, 2010-08-18 10:18

Nagyon finom, ma is ezt készítem el! Köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-31 23:50

Remélem ráveszem magam néhány nehézkesnek tűnőnek, csak a baj, hogy mindig időhiányba szenvedek.
A kis adaggal az a baj, hogy nagy családból származom, és sose tudtam kicsit főzni, bár most csak ketten vagyunk a férjemmel, azért nem vész semmi kárba, mert nagyevő, és van egy nagy és egy kis kutyánk is, akik inkább eszik a mi maradékunkat, mint a kutyakaját :)
Nem engedte a nevem használni, miután regisztráltam >:(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-31 23:29

Hűha, pardon, valóban elkerülte a húzogatós bigyó a figyelmemet, köszönöm a gyors reagálást, ki fogom próbálni.
Amúgy nagyon tetszenek a receptjeid, de a képek alapján némelyik igen macerásnak tűnik, így nem is merek belekezdeni, meg a férjem nem mindig örül az újításaimnak :) De már sokat kiírtam a saját könyvembe, köszönet érte.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-05-31 23:39

Gondoltam, hogy ilyesmiről lehetett szó!:) Örülök, hogy tetszenek a receptjeink! Némelyiket valóban akkor érdemes elkészíteni, amikor egy kicsit több idő áll rendelkezésre, de van köztük olyan is, ami becsapós, mert leírva hosszan van, de az elkészítés egyszerű, pláne, ha már egyszer-kétszer elkészítette az ember. De arra az egy-két alkalomra meg érdemes egy kicsit rááldozni, mert akkor egy újabb finomság kerülhet az asztalra. Vagy csinálj próbát kis adagból. De azért találhatsz közöttük olyat is, ami valóban gyorsan, és egyszerűen elkészíthető! Remélem, ha kipróbálod majd a receptjeinket, nem fognak csalódást okozni! Jó sütés-főzést: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-31 21:42

Üdv! Jónak tűnik a recept, de engem csak a fokhagymás mártogatós receptje érdekelne, ami nem derült ki, mi lehet amivel össze kell keverni a fokhagymát? Tejföl? Örülnék ha valaki válaszolna, köszi!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-05-31 21:57

Kedves Agigi! A hozzávalóknál külön van írva, hogy mi való a fokhagymás mártogatóhoz. Azokat kell mind összekeverni. A hozzávalók szélén ott van egy zöld csík, amit az egérrel lejjebb kell húzni! (néha el szokta kerülni a figyelmet) Ha valami gond merülne fel, akkor szólj! A legjobbakat: Mrs Smith

1261
csirkemell filé 1 db
tojás 2 db
tej 2 dl
tej 0.5 dl
finomliszt 1 bögre
zsemlemorzsa 1 bögre
kukoricapehely 0.5 bögre
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl
rizs 1 bögre
zöldborsó 10 dkg
csemegekukorica 10 dkg
ételízesítő 2 teáskanál
borsikafű 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
margarin 1 ek
joghurt 2 ek
tejföl 2 ek
majonéz 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
piros kaliforniai paprika 1 közepes db