Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai csokis muffin

Amerikai csokis muffin
Amerikai csokis muffin
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az amerikai csokitortám ihlette ezt a muffint, amit akár cupcake-nek vagy mini tortának is lehet nevezni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A csokoládét megolvasztjuk vízgőz felett, majd hozzákeverjük az eddigiekhez.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva a masszához adjuk, és elkeverjük az egészet.
  4. A tésztát négy, vajjal kikent muffin formában eloszlatjuk, és előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport. Egyneművé keverjük.
  6. A krémet habzsákba töltjük, és feldíszítjük vele a muffinokat. Csokidarával megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 138 503
elküldve: 37
receptkönyvben: 1 251
elkészítve: 36/53
Facebookon megjelent: 2

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokikrémes muffin, amerikai muffin, csokis mini torta

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Emese99
Emese99 Sun, 2013-10-06 12:58

Nagyon finom!
Nálunk ízlett mindenkinek! :)
Köszi a receptet!!!!

pit_hu
pit_hu Fri, 2013-03-15 14:07

Köszönöm a receptet! Nagyon finom volt. Lisztérzékenységem miatt én gluténmentes liszttel készítettem és úgy is tökéletes lett. Nemsokára készítem az újabb adagot.

pit_hu
pit_hu Sat, 2016-01-30 15:00

Barbara vagy Schar. A jobb (persze drágább) lisztekkel érdemes kipróbálni a recepteket. Nekem szinte mindig elsőre sikerült.

ueszti
ueszti Sat, 2012-11-10 00:51

Kedves Flóra! Azt szeretném megkérdezni, hogy ezzel az anyagmennyiséggel kb. mennyi muffin jön ki? Köszi a választ!

ueszti
ueszti Fri, 2012-10-26 22:38

Kedves Flóra! Egy olyan kérdésem lenne még, hogy ha nem keverem a krémhez a kakaóport, akkor milyen ízű lesz a krém? Fogyasztható? Mert lehet zöldre színezném és úgy nyomnám a tetejére, mint ha fenyőfa lenne. Megszórnám színes cukrokkal, mint ha azok meg a díszek lennének rajta. Tudom túlkomplikált, de szerintem jól nézne ki :)

Flóra
Flóra / Flóra Sat, 2012-10-27 17:31

Kedves Eszti! Ez egy jó kérdés:D Hát, ha nem teszel bele kakaóport, akkor lényegében keményre vert tejszínhabbal dolgozol. Szerintem kevesebb cukrot tegyél bele (mert túl édes lesz), illetve habfixáló sem árt, olyan 2 dl tejszínhez kb. 1 csomag habfixáló és 4-5 dkg cukrot javasolnék. Számolj be róla majd, hogy sikerült!:)

ueszti
ueszti Sun, 2012-10-28 10:52

Köszi a választ! :) Szerintem elfelezem az adagot és fele-fele arányban csinálom, nehogy az egész rossz legyen :D De majd megírom milyen lett.

ueszti
ueszti Tue, 2012-10-23 18:06

Ja és még egy olyan kérdésem lenne, hogy ha ezt a krémet ráteszem a muffin-ra, egy-két napon belül elveszti a formáját? Karácsonyra szeretném megcsinálni és 24-én biztos nem lesz rá időm, szóval egy nappal előtte megcsinálnám. Köszi előre is a választ!

Flóra
Flóra / Flóra Tue, 2012-10-23 18:39

Ha lejjebb tekered a hozzávalókat, akkor mutatja, hogy 60 g habtejszín kell hozzá. A krémnek a formája pedig megmarad, persze hűtőben kell tárolni.
Remélem ízleni fog!

ueszti
ueszti Tue, 2012-10-23 18:02

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a krémhez mennyi tejszín kell? Mert annak a mennyiségét nem látom a receptben. Sose csináltam még ilyen krémet, szóval kétlem hogy a ráérzés menne :)

_Marcsi
_Marcsi Sat, 2012-10-20 12:35

Nagyon finom ez a recept, a tészta nem az a tipikus nehéz tészta, hanem könnyű, pont amilyet én kerestem. Habár a krém a tetején túl tömény, így máskor fele annyi kakaóport rakok bele, vagy inkább csokit. De hát amennyi ház, annyi szokás. Köszönöm szépen, hogy ezt a remek receptet felraktad.

429
vaj 40 g
porcukor 70 g
tojás 2 db
étcsokoládé 45 g
finomliszt 40 g
sütőpor 0.5 tk
vaj 1 tk
cukrozatlan kakaópor 40 g
porcukor 65 g
habtejszín 60 g
csokoládédara 1 ek