Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai csokis süti lisztmentesen

Amerikai csokis süti lisztmentesen
Amerikai csokis süti lisztmentesen
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerikai csoki tortát készültem sütni. Elég fárasztó hetem volt, és sietnem is kellett, úgyhogy figyelmetlenségemben elfelejtettem bele lisztet rakni. Csak akkor vettem észre, amikor kivettem a sütőből. Csodálkoztam, hogy miért lett olyan lapos a torta, aztán rájöttem az okára. Bosszankodtam, egészen addig, amíg meg nem kóstoltuk a sütit, és kiderült, hogy nagyon finom. Úgyhogy merő véletlenségből és figyelmetlenségből született ez a recept.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját összekeverjük az előző masszával.
  3. A csokoládét megolvasztjuk, és hozzákeverjük a masszához.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.


 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 53
össznézettség: 121 966
elküldve: 37
receptkönyvben: 1 514
elkészítve: 66/92
Facebookon megjelent: 2

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lisztmentes csokis szelet, csokoládétorta, villámgyors csokoládés sütemény

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maricetta
Maricetta Mon, 2017-03-20 15:18

Kedves Flóra!

Én a hétvégén szeretném megsütni ezt a süteményt és az lenne a kérdésem, lehet csak én vagyok figyelmetlen, de sehol sem találom a sütési időt? Hány percig kell sütni? és honnan tudom ha már kész van? Mivel ragacsos a belseje gondolom a villával szurkálós módszer nem működik. Előre is köszi a segítséget.

Dynnye
Dynnye Tue, 2015-11-10 18:00

Szia!

Elkészítettük. :) Milka csokit (szinte étcsokis, extra kakaósat) használtam, háát, nekem így nagyon édes lett, szóval következő alkalommal valami magasabb kakaótartalmú, keserűbbet választok (magára vessen, aki variál). :D Azt hiszem, picit korán vettem ki a sütőből, de mivel elég öreg a gép, féltem, hogy megég a teteje a sütinek. Így elég lágy, ragacsos maradt a tészta, bár nem mondanám nyersnek. Gyorsan elfogyott a nagy része, csokirajongó és gluténintoleráns barátom például szép adagot betolt belőle. :) Következő alkalommal keserűbb étcsokival, hosszabban fogom sütni, úgy biztos nekem is jobban bejön majd. :)) Szeretem a receptjeid. :)

aszfaltvirág
aszfaltvirág Wed, 2015-12-02 04:09

Ennek a sütinek majdnem folyik a közepe. Jégszekrényben viszont megdermed. Magas kakaótartalmú étcsoki a leg jobb hozzá, még akkor is ha az egy kicsit drágább. :)

amme
amme Tue, 2014-05-20 17:37

én most vettem ki a sütőből.a közepe elég folyós remélem nem rontottam el semmit.én szilikon formában csináltam. alig várom hogy megkóstolhassam.:-)

ADÉL77
ADÉL77 / ADÉL77 Thu, 2014-05-08 19:27

Hát nekem nem sikerült jól. Sajnos a sütőm elég régi darab, ezért megégett az alja és az oldala, a közepe meg nyers maradt, pedig a legkisebben sütöttem, inkább tovább, de borzasztóan leégett. :(

aszfaltvirág
aszfaltvirág Wed, 2015-12-02 04:12

Szerintem azért égett le. Leg közelebb tegyél 1 réteg olajozott zsírpapírt a formádba és süsd picit gyorsabban. A közepének nyersnek kell maradnia, ami jégszekrényben megszilárdul egy kicsit

Virgili
Virgili Tue, 2014-04-08 13:09

én már többedszer csinálom, nagyon szeretjük! több csokit teszek bele (200 g) és egy kis darált diót vagy kesudiót is, olyan 15-20 dkg. Mindenhogyan finom!

Szorsi76
Szorsi76 Sun, 2013-06-16 16:35

Isteni finom!! Habos csokis gyönyörűség!! Én tördeltem bele csokidarabokat, és feldobtam egy kis meggyel....

clveronika
clveronika Sat, 2013-01-12 21:23

Valoban irtó finom lett, és ez egy tokéletes suti-golyo alap lehet, amit majd kokuszlisztbe forgathatunk.

Manó93
Manó93 Mon, 2012-04-30 12:45

Nagyon finom lett, köszönöm!:)) Egy gond van vele: nagyon-nagyon kevés.. Ez a süti valami érdekes átmenet egy bonbon és egy piskóta között. Szerintem sokkal finomabb így, liszt nélkül. Plusz lisztérzékeny vagyok, úgyhogy pláne jól jött ez a recept.

Florabella
Florabella Wed, 2011-06-08 10:44

Szia, Flóra!
Én egyszer a püspökkenyérből hagytam ki a lisztet... hát az nem lett ilyen jó:)
Köszi a receptet, ma biztos megsütöm!

baglyo
baglyo Fri, 2011-02-04 17:54

Köszönöm Neked, Flóra!

Isteni feledkezés volt :)
Ami persze el is várható egy istennőtől, mégha nem is a konyha, hanem a virágok és kertek az ő elsődleges felségterülete...
Csodás csokis nyalánkságért imádkozott ma a család, és lőn... , hála érte!

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-02-03 11:29

Szia Flóra!
Isteni ez a kis "figyelmetlenség"... Egyszer már én is elkövettem, de nem bántam, mert nagyon finom volt. Üdv.Edit.

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2011-02-03 21:16

Kedves Edit!
Néha tényleg az ilyen kis figyelmetlenségekből lesznek a csodás finomságok :))
Üdv: Flóra

472
vaj 12 dkg
porcukor 22 dkg
1 csipet
tojás 6 db
étcsokoládé 13 dkg