Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai hot-dog, hamburger buci- Hamburger buci 3.

Amerikai hot-dog, hamburger buci- Hamburger buci 3.
Amerikai hot-dog, hamburger buci- Hamburger buci 3.
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha egyszerre többet készítünk, a fagyasztóban hetekig eláll. Aki szereti a hamburgert, vagy a hot dog-ot, nem fog csalódni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a tejet, a vizet és a vajat. Kb. 50-60 °C-ra felmelegítjük egy kis lábasban, vagy a mikróban.
  2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a liszt felét, a cukrot, az  élesztőt és a sót. Keverjük hozzá a felmelegített tejes keveréket és adjuk hozzá a tojást. Keverjük hozzá a maradék lisztet, jól dagasszuk ki, míg el nem válik a tészta az edény falától. (Használhatjuk a robotgépet alacsony fokozaton, tésztakeverővel.)
  3. Osszuk a tésztát 10-12 darabra és attól függően, hogy mit készítünk (hamburgert, vagy hot-dog-ot) formázzuk gömbölyű, vagy hosszúkás formákká. Helyezzük a tésztákat sütőpapírral kibélelt tepsire, olyan távolságra, hogy a kelesztés közben megdagadva is elférjenek egymás mellett.
  4. Meleg helyen kb. 30 percig kelesszük, majd előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 44 229
elküldve: 14
receptkönyvben: 907
elkészítve: 32/41
Facebookon megjelent: -

szakács

István

Mióta szakács: 2010.03.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: hamburger-buci
hasonló kategóriák: burek, kifli, perec, buci, zsemle, bagel, pita, croissant, briós, édes leveles

egyéb elnevezések

hamburger buci házilag, házi hamburger buci

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agnetie
agnetie Wed, 2015-02-18 16:24

Sziasztok! Nem tudom miért, de nekem is mindig lágy lesz a tészta. Persze semmi gond, teszek hozzá még lisztet. (Ennyire más lenne az osztrák liszt?)
Amúgy a recept egyszerűen szuper, már többször is készítettem, és fogom is még sokszor, nem is keresek másikat. Köszönet érte!!!
Üdv: Ági

abbeybaby
abbey / abbeybaby Thu, 2014-04-24 21:10

Nagyon jó recept. Semmin nem változtattam, és tökéletes kis buciaim lettek. Köszönöm!

k.kaataa
k.kaataa Thu, 2013-10-17 21:16

köszönöm a receptet!:) nagy sikerem lett vele:) én felfutattam külön az élesztôt és még több lisztet tettem bele mert még kicsit ragadòs volt :) még nyersen beletettem a virslit raktam bele egy kis bacont meg sajtot és utána bucikat formáztan belôle ûgy sütöttem meg:) a barátom aki elég válogatòs azt mondta, hogy olyan finom lett h árulni kellene:) köszönöm

.Ivett.
.Ivett. / .Ivett. Mon, 2012-05-28 23:41

Kedves István!Nagyon jól néznek ki! Olyan kérdésem lenne, hogy hasonlít az íze és állaga a boltokban kapható bucikra?Válaszod előre is köszönöm!

manna113
manna113 Thu, 2011-10-06 11:15

Szia Istvan!
Lehet hülyeseget kerdezek, de dagasztas utan nem kell keleszteni?
Kösz: Ildiko

kryszty79
kryszty79 Wed, 2011-08-31 03:35

Lehet, hogy én is beszerzek párat abból az aldis hambihusiból. Eddig csak a konkurenciáját próbáltam ki, az finom volt. Ha megvan, akkor meg is sütöm!

lufka79
lufka79 Tue, 2010-10-12 16:52

Nektek nem lett túl lágy a tészta?Nekem kellett még lisztet tenni hozzá, olyan formázhatatlan volt...de végül finom lett:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-17 16:34

Lehetne olajat tenni a vaj helyett?Mennyivel helyettesíthetném?
Köszönöm!

steveist
István / steveist Fri, 2010-09-17 18:36

Kedves Zsuzska!

Vaj helyett lehet még margarint használni, igaz én még nem próbáltam. Viszont ha olajat szeretnél tenni bele, akkor 0,5 dl-t nyugodtan tehetsz.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-17 20:51

Köszönöm,vettem vajat,holnap ki is próbálom.

osztriga
OsztriGa / osztriga Wed, 2010-05-19 17:45

Nagyon finom lett, megérte dolgozni vele, bár én beledobtam mindent a kenyérsütőgépbe, és a megkelt tésztát formáztam csak... Próbáljátok ki úgy is, hogy tesztek bele 2 ek. burgonya-pelyhet és egy csipet aszkorbint...

osztriga
OsztriGa / osztriga Wed, 2010-05-19 17:44

Nagyon finom lett, megérte dolgozni vele, bár én beledobtam mindent a kenyérsütőgépbe, és a megkelt tésztát formáztam csak... Próbáljátok ki úgy is, hogy tesztek bele 2 ek. burgonya-pelyhet és egy csipet aszkorbint...

osztriga
OsztriGa / osztriga Thu, 2010-04-29 17:17

Nagyon köszönöm a válaszokat!! Hétvégén hamburger-party lesz!! Már mondom is a srácoknak!!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-04-29 16:11

A friss élesztőt folpackba kell csomagolni, hogy ne száradjon ki, és fagyasztóba rakni. Amikor szükség lesz rá, az ember kiveszi a fagyóból, és szobahőmérsékleten felengedi. Ahogy Locatelli mondja, minek használjunk szárított élesztőt, amikor frisset is lehet? :) Alkalomadtán jól jöhet, de valahogy nem bírom a szagát. Jó, tudom, ez csak saját vélemény, mindenki máskép szereti! Csak segítséget akartam adni a friss élesztő huzamosabb tárolásában. Üdv: Mrs Smith

Hallenback
Keca / Hallenback Thu, 2010-04-29 15:45

A modern kor vívmánya az instant élesztő, én is (hasonló oko miatt, mint István) ezt használom!
A fagyasztás után egy átgyúrással "frissíthető" a tészta, majd meleg helyen kell pihentetni, ilynkor újraélednek az élesztő hatásai.
A receptért sok sok köszönet!

steveist
István / steveist Thu, 2010-04-29 13:05

Kedves Osztriga!

Leszoktam az igazi élesztőről mert van, hogy hetekig nincs rá szükség, de van olyan, hogy többször is kell egy héten. Ezért használok instant élesztőt, az mindíg van otthon 3-4 zacsival. Szerintem ugyan olyan hatással bír, mint a síma.

osztriga
OsztriGa / osztriga Thu, 2010-04-29 12:53

Szia István!
A szokásos kérdésem van: próbáltad már igazi élesztővel is? Valahogy én nem szoktam a porított verziót használni. A fiaim néhány napja rákattantak a Aldiban kapható 98%-ban csak marhahúsból álló hamburger pogácsára, most már csak egy jó zsemlét kellene sütnöm hozzá. A képen látható bucik pont jónak tűnnek...:-)

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-04-29 13:21

Friss élesztövel csak még jobb lehet. Készítsd el azzal nyugodtan.
Üdv:
Eszter

steveist
István / steveist Thu, 2010-04-29 10:50

Kedves Sz.Ildikó!

A fagyasztóban tárolást már a kész pékárúra értettem, nyersen még nem próbáltam. Pizza tésztát már fagyasztottam, nem lett tökéletes a kész pizza, mert szerintem az élesztőgombák nagy része elhal a fagyasztás során.

István

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Thu, 2010-04-29 08:57

szia istván!
fagyasztóban tárolásról: kisütve, vagy csak nyersen, formázva, egy tálcán gondolod a fagyasztást?

450
tej 230 ml
víz 120 ml
vaj 55 g
finomliszt 550 g
instant élesztő 7 g
cukor 2 csapott ek
2 tk
tojás 1 db