Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai káposztasaláta Glaser konyhájából

Amerikai káposztasaláta Glaser konyhájából
Amerikai káposztasaláta Glaser konyhájából
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keverhetünk a salátához még 25 g mazsolát és 25 g durvára vágott mogyorót.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát durvára reszeljük. A hagymát durvára reszeljük. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk.

  2. A káposztát elkavarjuk a sárgarépával és a kétféle hagymával, jól összegyúrjuk.

  3. A joghurtot elkavarjuk a majonézzel, citromlével és az ecettel. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd a káposztához kavarjuk.

  4. A salátát kb. 1 órát hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Ha szükséges, utánaízesítünk.

  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 134
össznézettség: 223 754
elküldve: 38
receptkönyvben: 1 096
elkészítve: 113/120
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

coleslaw, káposztasaláta majonézes öntettel, káposztasaláta joghurtos öntettel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Sun, 2019-06-09 22:28

Nagyon örülök a recinek! Sok elkészítési módot olvastam, ki tárkonyecettel, ki almaecettel készíti. Nem tudom biztos úgy is finom, én ezt a receptet választottam kezdésnek, gondoltam ha nem lesz olyan mint amilyet szerettem volna elérni, próbálkozom a többivel is. De hős lettem itthon, pont olyan mint amilyennek lennie kellett. Szóval szerintem vághatom a káposztát idén nyáron már látom, mert nagyon izlik a családnak. Köszönöm!

Shasa
Shasa Tue, 2016-02-23 11:02

Nagyon köszönöm a receptet, pontosan olyan lett a saláta, mint amilyennek lennie kell :)

chatnoir79
chatnoir79 Mon, 2013-05-13 10:21

Szia! Köszönjük a receptet, nagyon-nagyon finom! Bekerült a rendszeresen készítendő ételek közé! :) Üdv, Kriszta

319
káposzta 750 g
sárgarépa 250 g
vöröshagyma 1 közepes fej
újhagyma 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
joghurt 200 g
majonéz 150 g
citromlé 1 ek
ecet 2 ek