Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai krémes 2.

Amerikai krémes 2.
Amerikai krémes 2.
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötletet az Amerikai krémes adta, én egy kicsit felturbóztam.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A meggyzseléhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 tojásból kakaós piskótát sütünk (liszt nélkül) a tészta hozzávalóiból.
  2. Ha kész a piskóta, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  3. A 2 cs pudingot a cukorral és a 8 dl tejjel megfőzzük, és még forrón 10 dkg margarint belekeverünk, és a kihűlt tészta tetejére öntjük.
  4. 1 üveg kimagozott meggyet lecsepegtetünk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit  összeturmixoljuk.
  5. A meggypépet 1-2 ek zselatinnal felfőzzük, és a puding tetejére símítjuk.
  6. Ha kihűlt, 1/2 l Hulala tejszínt felverünk, és a meggyzselére terítjük.
  7. A tejszínre csokoládét reszelünk, és meggyszemekkel díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 32 191
elküldve: 9
receptkönyvben: 553
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Hevike

Mióta szakács: 2010.03.25.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes-habos meggyes sütemény, amerikai krémes másképp

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V. A. Lucky
V. A. Lucky Thu, 2018-07-12 19:03

Megcsináltam és nagyon finom lett. Bár először meglepődtem, hogy nem kell bele liszt. És szerintem még el lesz készítve egy párszor.

finis
finis / finis Mon, 2011-12-26 14:48

azt hittem sokkal vadabb lesz a sok kakaópor miatt,de nem.összeállt a süti,hamarosan jönnek a vendégek,le lesz tesztelve rendesen :))jól néz ki nagyon,még megkóstolni egyben nem volt időm mert csak sütök mint egy gép :))

finis
finis / finis Mon, 2011-12-26 10:39

na ezt most megsütöm,kíváncsi vagyok rá nagyon,kicsit félek a tésztától de meglátom...neki is látok gyorsan.

hevike
Hevike / hevike Mon, 2011-12-26 14:34

Sok sikert! Izgatottan várom az eredményt. A tészta nekem nagyon bejött, azóta más sütiknél is ezt használom.

manka142
manka142 Wed, 2011-06-15 16:15

Hali Tesóm!!

Na!Új jelszót kértem,így már tudok írni.Ma megsütöttem mindent amit ajánlottál,ezt is!Csak össze kell még raknom!Itt az Angol zselatinnal eléggé meggyűlt a bajom!!De tuti finom lesz!A meggyes grízes is kész,már csak a tejszínt kell rá rakni.
Köszike,köszike mindent!!

hevike
Hevike / hevike Sun, 2011-02-13 14:51

Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlik. Tényleg hihetetlen, hogy liszt nélkül is jó, sőt talán jobb is!

henimokus
Henrietta / henimokus Fri, 2011-02-11 18:39

Kíváncsi voltam, milyen a piskóta liszt nélkül. De nem csalódtam. Ma megsütöttem. Vissza kell fogni magam, hogy ne egyem tele vele a hasam. Köszi a receptet! Finom!

1064
tojás 6 db
cukor 6 ek
cukrozatlan kakaópor 6 ek
szódabikarbóna 1 kk
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 8 dl
cukor 8 ek
margarin 10 dkg
meggy 40 dkg
zselatin 1 ek
csokoládé 5 dkg
növényi habtejszín 5 dl