Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai palacsintatorta

Amerikai palacsintatorta
Amerikai palacsintatorta
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kitchen Aid-et teszteltünk, ami legalább akkora király a konyhában, mint Elvis volt a zeneiparban vagy a Harley a motorok között. Hát lehetne bennük csalódni?

hozzávalók / 6 adag

Palacsinta

Krém

Öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsinta

  1. Válasszuk ketté a tojásokat, majd verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá.
  2. Közben a tojássárgáját, tejet, lisztet, egy kevés sót tegyük egy tálba.
  3. Szeleteljük fel a banánokat, és pépesítsük.
  4. Adjuk a gyümölcspürét a tésztakeverékhez, és keverjük homogénre.
  5. A hab felét szintén keverjük a masszába, majd a másik felét is óvatosan forgassuk bele.
  6. Egy serpenyőben körülbelül 10-12 cm átmérőjűre süssük a palacsintákat.

Krém

  1. A mascarponét tegyük egy robotgépbe.
  2. Aprítsuk fel az epret, és adjuk a krémhez, majd keverjük el.
  3. Apránként adagolva adjuk hozzá a porcukrot, és ezzel is keverjük tovább.
  4. Ha elkészült a krém, kenjük a palacsintára, majd jöhet egy újabb adag krém. Addig rétegezzük, amíg a kedvünk tartja. A rétegek közé tehetünk szeletelt epret is.

Öntet

  1. Vágjuk fel az epret és a nektarint.
  2. Egy kevés vízzel rakjuk fel a gyümölcsöket főni egy gyorsforralóban.
  3. Adjunk hozzá mézet, és forraljuk egy darabig.
  4. Végül turmixoljuk vagy passzírozzuk át egy szitán.
  5. Tegyük vissza a tűzre, és addig forraljuk, míg egy kicsit be nem sűrűsödik. Tálalásnál öntsünk egy keveset belőle a palacsinta tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 993
elküldve: 0
receptkönyvben: 150
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rakott palacsinták, epres mascarponés palacsintatorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szmari
szmari Fri, 2014-05-16 15:31

A recept nagyon jó, a teszt viszont gyenge, egy ilyen drága csodamasinához képest. Szívesebben olvastam volna valami összetettebb kevert tészta receptet teszt gyanánt, aminek a tésztájába mondjuk vaj, csoki és egyéb finomságok is kellenek.

Egy ilyen gép némi változtatást kíván a jól bevált konyhai technikánkhoz képest, ezekről keveset lehet olvasni.
Arra gondolok, hogy a fenti példa alapján bármivel elkészíthetjük a palacsintát, ami habot tud verni.
Viszont tudnak ezek például úgy is egyszerű piskótát keverni, hogy nem kell hozzá a tojásokat kettéválasztani.
Arról még nem vagyok meggyőződve, hogy a fent említett vajas kevertek miképp működnek a modern technikával. Nekem még nem sikerül tökéletesre.
Kicsit újra kell tanulni :-) vele és társaival.

526
tojás 2 db
banán 2 közepes db
finomliszt 2 bögre
tej 4 dl
1 csipet
mascarpone 25 dkg
eper 25 dkg
porcukor 6 ek
eper 125 g
nektarin 2 db
víz 2 ml
méz 2 ek