Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai rántott csirke

Amerikai rántott csirke
Amerikai rántott csirke
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves barátnőmmel, Gabival beszélgettem. Persze téma a főzés volt. Ő mondta, hogy már olykor unja, én mondtam, egyre inkább szeretem. Ajánlotta ezt a receptet, készítsem el. Emlékszem a régmúltból (legalább 20 éve), már említette ezt a receptet, és én neki is álltam, de valahogy nem sikerült jól (talán kevés sajtot tettem bele, vagy nem is tudom). Ez vizsont az ígérthez híven fergetegesen ízletes, omlós volt. Gyerekem lehántotta a legtöbb combról a panírt, de azért fogyasztott kevéske húst is. Úgy érzem, itt mindenki előtt kell hálás szívvel megköszönnöm Gabi barátnőmnek ezt a szenzációs receptet. Mindenkinek ajánlom, aki biztos sikerre vágyik. Hogy miért amerikai a csirke, arra nem derült fény.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki biztos sikerre vágyik!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat megmossuk, megtöröljük (én lenyúztam a bőrét), sózzuk, lisztbe, felvert tojásba mártjuk, belehempergetjük a zsemlemorzsa-sajt keverékébe.
  2. Tepsibe alá és a húsokra is kb. 1,5 dkg-nyi vajat teszünk.
  3. Lefóliázva fél óráig, majd fólia nélkül még fél óráig sütjük.
  4. Retrós köretnek krumplipüré-csemegeuborka kombinációt tálaltam.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 156
elküldve: 4
receptkönyvben: 269
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkecomb sajtos bundában, rántott csirke, bundázott csirkecomb

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Mon, 2014-09-08 13:25

Kedves Éva! Mindig kacérkodtam a sajtba bundázás gondolatával, de soha nem mertem elkészíteni, mert féltem, hogy megég sülés közben a sajt, meg folydogálni kezd, s gusztustalan lesz az egész. Kapóra jött ez a recept, kipróbáltam. Ízre, állagra tökéletes konstrukció! Kifiléztem a felső combokat, biztos, ami biztos, átsüljenek, az alsókat csontjukkal együtt. A sajt előre reszelt füstölt termék volt, s ez adott egy sajátos ízt neki.Átsült, de nem volt a száraz a hús. Szóval príma. Máskor is felveszem egy jó vasárnapi családi ebédre. Köszi a receptet. Klári

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2014-09-08 18:39

Kedves Klári!

Mindig örülök, ha mások tetszését is elnyeri egy-egy recept, amit megosztok. Most is így van ez. Köszönöm, hogy megosztottad velem a sikered.
Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-10-22 20:23

Kedves AkiBibi!

Hidd el, én is ennyire örültem, hogy Gabi barátnőm elmesélte ezt a receptet. Régen is említette, de nem részletezte az elkészítsd, ezért nem sikerült, így nem is foglalkoztam vele. Most viszont, hogy újra dicsérte, jobban kifaggattam és tényleg finom lett. Köszönöm az üzenetet. Üdv: Évi néni

Pucsek Anikó
Pucsek Anikó Fri, 2012-08-24 07:31

Kedves Évi, néni, a sütőt elő kell melegíteni? És ha igen, akkor kb hány fokosra? üdv Anikó

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-08-24 07:51

Kedves Anikó!
Igen, előmelegített sütőbe tettem kb. 160-170 fok, hőlégkeverésen, vagy alul-felül: 180 oC. Üdv: Évi néni

674
csirkecomb 4 db
0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 5 dkg
zsemlemorzsa 3 dkg
sajt 10 dkg
vaj 12 dkg