Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai répatorta

Amerikai répatorta
Amerikai répatorta
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy amerikai receptes oldalon találtam ezt a receptet. Kicsit módosítottam itt-ott rajta. A habkönnyű narancsos krém teszi különlegessé ezt a sütit. Díszítésnek narancsdarabkákat és gránátalmát használtam. Ha tortaformában szeretnénk elkészíteni, akkor az adagok felét kell venni.

hozzávalók / 12 adag

A tészta hozzávalói

A krém hozzávalói

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta hozzávalói:

  1. Először a nedves hozzávalókat keverjük össze egy nagy tálban (ebbe fogjuk összevegyíteni az egészet). A tojást fehéredésig keverjük a cukorral, majd lassan hozzákeverjük robotgéppel az olajat és a vaníliát.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, gyömbért, ánizst. Átszitáljuk, ezáltal lazább lesz a tésztánk.
  3. Egy harmadik tálban összekeverjük a nagy lyukú reszelőn lereszelt és kinyomkodott répát, diót, mazsolát. Ehhez adjuk az 1 ek. lisztet.
  4. A három tál tartalmát alaposan összeforgatjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben elegyengetjük, és előmelegített sütőben 175 fokon tűpróbáig sütjük.

A krém hozzávalói

  1. A mascarponét a porcukorral és a vaníliával simára keverjük, beledolgozzuk a puha vajat, majd a narancsok reszelt héját.
  2. Felverjük előírás szerint a tejszínt. Lazán összeforgatjuk a tejszín felvert habjával.

Összeállítás

  1. A kihűlt tésztára rákenjük a krémet. Elegyengetjük, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tetszés szerint díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: kb. 35x22 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 207
elküldve: 2
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
50 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sárgarépatorta, habos krémes répakocka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

979
cukor 30 dkg
napraforgó olaj 180 ml
tojás 5 db
vaníliaaroma 4 teáskanál
finomliszt 35 dkg
fahéj 2 teáskanál
gyömbér 2 teáskanál
ánizs 1 teáskanál
szódabikarbóna 2 teáskanál
mazsola 160 g
dió 160 g
sárgarépa 500 g
mascarpone 500 g
porcukor 250 g
vaníliaaroma 4 teáskanál
narancshéj 2 narancsból nyert
habtejszín 400 ml
vaj 200 g
habfixáló 2 csomag