Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai sajtos tészta Zitától

Amerikai sajtos tészta Zitától
Amerikai sajtos tészta Zitától
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a sajtos tésztát, de valahogy máshogy akartam elkészíteni, és erre a célra pont megfelel az amerikai mac n' cheese.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük, de nem kell teljesen, hiszen még sütőbe is kerül. A vaj egy részét megolvasztjuk egy lábasban, majd hozzátesszük a lisztet, és aranybarnára pirítjuk. Mikor kész, hozzáöntjük a tejet és a sajtokat, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg el nem olvadnak a sajtok.
  2. Egy tűzálló edénybe öntjük a tésztát, hozzá a sajtszószt, és összekeverjük. A lábasban a maradék vajjal megpirítjuk a zsemlemorzsát, és a tetejére szórjuk, majd mehet is a sütőbe.
  3. Az utolsó 5 percre megemeljük a hőfokot 200-ra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 303
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zita

Mióta szakács: 2014.10.27.
13 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült sajtos tészta, sajtos tészta sütve, parmezános sajtos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

721
tészta 25 dkg
cheddar sajt 15 dkg
parmezán sajt 5 dkg
vaj 8 dkg
zsemlemorzsa 5 dkg
tej 5 dl
finomliszt 3 csapott ek
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
0.5 kávéskanál