Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikáner

Amerikáner
Amerikáner
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégek érkeztek hozzánk, ezért valamilyen hipergyors, elronthatatlan sütire volt szükségem. A Csábító házi sütemények című kötetben találtam az eredeti receptet, bár némileg átalakítottam. Ha nem lenne elég a liszt mennyisége, nyugodtan adjunk még hozzá, ugyanis, ha túl lágy a tészta, halmocskák helyett korongokat kapunk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral, sóval, olvasztott margarinnal és a tejjel habverő segítségével összekavarjuk.
  2. Hozzáadjuk a sütőport és a lisztet. Sűrű tésztát keverünk.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. Kikent, bélelt tepsibe teáskanálnyi halmokat rakunk, majd aranysárgára sütjük.
  5. Miután a halmocskák teljesen kihűltek, egyik felüket a citromleves-porcukros mázzal kenjük le, a másik felüket pedig olvasztott csokival díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 343
elküldve: 1
receptkönyvben: 124
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dóra

Mióta szakács: 2010.11.21.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Cukormázas teasütemény, csokis halmok, csokis tallér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

704
tojás 2 db
sütőpor 2 csomag
vaníliaaroma 1 teáskanál
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
finomliszt 25 dkg
citromlé 1 ek
1 csipet
tej 1.5 dl
vaj 1 ek
citromlé 1 ek
porcukor 5 dkg
csokoládé 5 dkg