Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

„Ámor nyila” (vörösboros szederkrém)

„Ámor nyila”  (vörösboros szederkrém)
„Ámor nyila”  (vörösboros szederkrém)
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A régi Várkert kaszinó étteremben készítették ezt a finom desszertet; Vomberg Frigyes mesterszakács receptje alapján.
Vomberg Frigyes: séf 1992-2003 között, jelenleg ételtervező szakács( food-stylist), a Magyar Konyhafőnökök Egyesületének tagja.
 
Az étteremről: 
A Várkert Kaszinó épületét az egyik leghíresebb magyar építész, Ybl Miklós (1814-1891) tervezte, s jelenleg a Világörökség részét képezi. 1905-ben kávéházként építették újjá, majd 1913-ban zenepavilonná alakították át. Az elmúlt negyven évben elegáns étteremként üzemelt. 1992-ben renoválták az épületet, így visszanyerte eredeti állapotát és eleganciáját. Európa egyik legszebb kaszinója talált otthonra benne, ahol jelenleg is exkluzív környezetben várják a szerencsejátékokat kedvelő vendégeket.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Valentin napra ajánlom ezt az üde, vérpezsdítő desszertet.
Magas a kálium és az antioxidáns tartalma is.
 
A poharak aljára tehetünk babapiskótát, piskótát, gyümölcsöt.

Szólj hozzá!

elkészítés

Szederragu elkészítése:
 


  1. Ha a szeder friss, akkor a szedret átválogatjuk, megtisztítjuk, majd egy közepes méretű edénybe tesszük. A mirelit szedret egy közepes méretű edénybe tesszük, kiolvasztjuk.
  2. 10 szem szedret félreteszünk díszítésnek.
  3. Egy kisebb edénybe öntjük a vizet, beletesszük a szegfűszeget, a cukrot és összeforraljuk.
  4. Ráöntjük a megtisztított szederre és 25 percig főzzük.
  5. Hozzáadjuk a vörösbort és még egyszer felforraljuk.

 
Szederkrém elkészítése:
 

  1. Az elkészült szederragut összeturmixoljuk, átszűrjük és hűtőbe tesszük.
  2. Amikor lehűlt, a keményre felvert tejszínhabbal és a zselatinnal összekeverjük.
  3. Habzsákba tesszük a krémet, majd a poharakba adagoljuk. (A tálaló poharakat, fagylaltos kelyheket előzőleg hűtőben lehűthetjük. )
  4. Tejszínhabbal, citrom szeletekkel, a félretett szederrel, mentalevéllel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 654
elküldve: 7
receptkönyvben: 157
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szederkrém vörösborral

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-07-27 16:03

Kedves taksi és laraed!!!Igen, még várakozás alatt állna, tényleg ez van oda írva melléjük.Köszi a kedves tájékoztatást.Éva-Anyóca

taksi
Mártika és Feri / taksi Tue, 2010-07-27 12:29

Kedves Éva!

Izgalommal várjuk a recepteket.
Most még nem láttam egyetlen egy receptet sem,
de lehet, hogy várakozik.
Várjuk a bemutatkozó fotót is.

Üdvözlettel:
Ferenc

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-07-27 11:46

Kedves taksi!laraed!Gerzsó!,MártikaésFeri! Heuréka!!!!!!!!!!!!Megtaláltam magam az új szakácsok között!Na, ennyit az én ügyességemről, de megtaláltam magam."És mégis mozog a Föld!" na ez van, amúgy vannak fenn receptjeim, bár nem sok, csak még nem sokan néztétek meg, és lehet, nem is olyan jó.Majd próbálkozok még.Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-07-27 12:41

Kedves Éva ! Valószínű , hogy még várakoznak a receptjeid mert még egy sincs az oldaladon feltéve., azért látod azt ,hogy csak kevesen nézték meg mert csak azt jelzi ki amikor Te megnézed. Majd ha az áll a recept mellett , hogy elfogadva akkor kerül ki az oldalra Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-07-27 11:37

Ferenc és Mártika!!Én is imádom a tavaszi virágokat, azon belül is a sárga tulipánt, és egyáltalán mindent, ami sárga, vagy narancssárga.Köszi!Éva-Anyóca
Legkésőbb augusztusba lesz felrakva a fénykép, ugyanis,mire sulikezdés lesz, nem csak a lányt, de magam is begurítom a fodrászhoz, és akkor talán emberibb képem lesz.De ne számoljatok valami nagy durranásra, 8 és fél éve leszázalékoltan, betegen itthon, ha nem eszek, már a gyógyszereimtől is hízok, szóval, nem Barbie hercegnő fog jönni!!!Sziasztok!Éva!

taksi
Mártika és Feri / taksi Tue, 2010-07-27 07:17

Kedves Éva-Anyóca!

A szép sárga tulipánokat
mi is látjuk.
Mártika imádja a sárga színű virágokat.

Üdvözlettel:
Ferenc

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-07-26 21:43

Most látom , hogy csak tulipánokat raktál fel azt cseréld le a saját képedre és akkor mi is fogunk látni:)))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-07-26 21:13

taksi!Nagyon köszi az infót!Én még csak tanuló vagyok, de lassan majd belejövök, csak türelemmel legyetek, és minden jobb lesz.Köszi!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-07-26 21:10

Zsóka néni Drága!!Akkor lehet, hogy a szakács nem látja saját magát??Mindegy, a lényeg, hogy Ti láttok engem.Megpróbálom a fiamat megkérni, hogy a nem éppen fotogén arcomat valahogy előnyös pózban kattintsa le.Megjegyzem, nem vagyok csúcs, ezért nem szeretem, ha fényképeznek,de oké, legyen a kéréseteknek helye.Köszi mindent!!Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-07-26 21:36

Kéne , hogy Te is lásd magadat :)) Valami baj van akkor. A nézetségi statisztikádra ha rákattintasz akkor ott van legalul a neved amin regisztráltad megad. Ha arra rákattintasz akkor látni kell a képedet ha raktál fel.Üdv Edit

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Mon, 2010-07-26 12:01

Kedves Éva!
De hiszen ott a képed az "új szakácsok" között, mert ugye te vagy az Éva-Anyóca?
És sárga tulipánok vannak a nagyon szép képen. Evvel kapcsolatban nemrég elindult egy akció, hogy arra kérünk mindenkit, aki nem a saját arcképét tette fel, tegye meg, mert szeretnénk megismerni. Ennek sokan eleget tettek, nagy örömünkre. Én is változtattam, mert eredetileg csak háttal voltam a képen.
Várjuk a jó kis receptjeidet!
Szeretettel üdvözöl Zsóka néni

taksi
Mártika és Feri / taksi Mon, 2010-07-26 11:03

Kedves Éva!

Megnyitod a saját oldaladat azonosító+jelyzó
és baloldalt van ilyen szöveg, hogy megtekintés, mellette
, hogy szerkesztés.
A szerkesztés menüben a saját fényképet a saját számítógépedről fel tudod
tölteni.
Ha valamilyen kérdésed van
az info@nosalty.hu-ról megkérdezheted.
Nekünk is Petra nagyon sokat segített.

Üdvözlettel:
Ferenc

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-07-26 09:59

mártikaésferi!Köszi a biztatást,rám fért,egy kissé elbizonytalanodtam,ez az igazság.Nagyon jól esett,amit írtatok.Napfény nélkül nem igen lehet fényképezni, de majd holnap,amikor új ételt kreálok, hátha újra beköszönt!!Azt nem értem még, és lehet, ez is csak az én butaságom, de szakácsként el vagyok fogadva, és a szakácsok között a képem, nem nagy durranás, de nem szerepel?Ez hogyan működik??Köszi!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-07-25 10:48

Nagyon szép és biztosan finom is, az én receptjeim nem lesznek ilyenek, mindannyiótoké nagyon spéci!!!Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-26 07:49

Kedves gregoreva!

Egy idő után észre sem veszed és
finomabbnál finomabb
és szebbnél szebb
ételeket sikerül majd készítened!

Üdvözlettel:
Mártika és Feri

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-09-09 07:42

Kedves Elisabeth!

Köszönöm, köszönjük a dícséretet.
Vonberg Frigyes-t illeti főleg.
Örülök, hogy ízlett.

Üdvözlettel:Ferenc

Elisabeth
Elisabeth Tue, 2009-09-08 16:35

 Szia!

Elkészítettem a desszertedet, és már bánom, hogy csak 1 személyes adagot csináltam belőle, mert egyszerűen isteni finom :) Gratulálok a recepthez, szupi!

U.I.: nem írod, hogy az egy citrom levét hol teszed bele, de gondoltam akkor, mikor a szederragut elkészíted, ezért én ott raktam bele :)

Üdv: E.

484
szeder 50 dkg
cukor 15 dkg
citromlé 1 citromból nyert
habtejszín 3 dl
zselatin 3 dkg
szegfűszeg 10 db
félszáraz vörösbor 2 dl
víz 3 dl