Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amur tejfölös kéregben

Amur tejfölös kéregben
Amur tejfölös kéregben
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem egy nap hazaállított egy nagy amurral. A munkahelyén kapta egy ügyféltől. Fogalmam sem volt, mit kezdjek vele, de megoldottam ezt is. És isteni lett!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat megpucoljuk (lepikkelyezzük, fejét levágjuk, kiszedjük a belsőségeket), beirdaljuk, és lesózzuk.
  2. A tejfölbe belekeverjük a tojást, fokhagymát és a fűszereket.
  3. A hagymát apróra vágjuk, és a tepsibe szórjuk. A halat ráfektetjük a hagyma ágyra. Ízlés szerint kockára vágott burgonyát teszünk köré. Kevés olajjal meglocsoljuk.
  4. Fóliával lefedjük, kevés vizet (1 dl) öntünk alá, és sütőben 30-40 percig alacsony hőfokon (120 fok) pároljuk.
  5. Ha puha a hal, ráöntjük a tejfölös keveréket, és fólia nélkül magas hőfokon (220 fok) megpirítjuk.
  • sütési hőfok: 120°C
  • tepsi mérete: nagy cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 377
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Anetth

Mióta szakács: 2012.11.09.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös sült hal, tejfölös sült amur, krumplis hagymaágyon sült tejfölös hal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

897
amur 2 kg
tejföl 50 dkg
tojás 2 db
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
hal fűszerkeverék 2 kávéskanál
burgonya 60 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 1 dl
0 ízlés szerint