Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananász, sült kalács, kókusz

Ananász, sült kalács, kókusz
Ananász, sült kalács, kókusz
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nézd meg Az ételművész című filmet!

Az ételeket Marcus Wareing, nemzetközileg elismert, többszörösen díjnyertes, Michelin-csillagos brit séf alkotta meg Az ételművész című filmhez. www.marcuswareingrestaurants.com

hozzávalók / 2 adag

Konfitált ananász

Sült kalács

Tojáskeverék

Kókuszos habcsók

Kókuszkrém

Kókusz sorbet

  • 100 ml víz (100 g)
  • 60 g porcukor
  • 3 ml cukorszirup (3 g szuper Neutrose, itthon nem hozzáférhető stabilizátor/invert cukor. Glükózsziruppal helyettesíthető vagy el is hagyható.)
  • 250 g kókuszkrém (kókuszpüré)
  • 120 ml kókuszos rum (120 g)
  • 5 ml cukorszirup (5 g Trimolene, itthon nem hozzáférhető stabilizátor/invert cukor. Glükózsziruppal helyettesíthető vagy el is hagyható.)
  • 375 g kókusztej
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először készítsük el a sorbet-t. Keverjük el a vizet a cukorral és a Neutrose-zal, amíg teljesen fel nem oldódik, majd forraljuk fel. Keverjük bele a Trimolene-t és hagyjuk hűlni egy kicsit. Egy másik edényben keverjük össze az összes hozzávalót, majd elegyítsük a cukorszirupos keverékkel. Tegyük félre és hagyjuk hűlni, majd ha kihűlt, keverjük át és fagyasszuk le.
  2. Az ananászhoz forraljuk fel a vizet, majd vegyük le a tűzről. Keverjük bele a cukrot és a többi hozzávalót. Öntsük rá az ananász kockákra, és hagyjuk a hűtőben állni minimum négy órán keresztül.
  3. Melegítsük elő a sütőt 100 fokra. Verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük el teljesen, amíg szép fényes nem lesz. Egy szilikon sütőpapírra halmozzunk nagyjából 1 cm átmérőjű csúcsokat. Szórjuk meg kókuszreszelékkel, és süssük a sütőben 20 percen keresztül, vagy amíg kívül ropogós, belül puha nem lesz. Ha megsült, hűtsük ki.
  4. A sült kalácshoz szeleteljünk fel egy brióst, majd állítsuk össze a tojáskeveréket, és áztassuk benne a briós szeleteket nagyjából 20 percen keresztül. Áztatás közben forgassuk a szeleteket párszor, hogy a briós teljesen magába szívja a keveréket. Egy serpenyőben hevítsünk vajat, és süssük mindkét oldalát aranybarnára. Rácson hűtsük ki, ha elkészült.
  5. A krémhez forraljuk fel a tejet a cukorral. Adjuk hozzá az agar-agart, keverjük el jól. Adjuk hozzá a tojássárgáját, és melegítsük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Ekkor adjuk hozzá a vajat, keverjük el gyorsan, majd tegyük félre és hagyjuk hűlni. Tegyük egy nyomózsákba, és tegyük a hűtőbe.
  6. A tálaláshoz a sült kalácsot vágjuk kockákra és óvatosan melegítsük át kicsit. Osszuk két felé az ananászkeveréket, majd tegyük mellé a kalácsot, pöttyözzük körbe a kókuszkrémmel, majd tegyünk mellé pár habcsókot. Kiskanállal adagoljunk mellé három halom sorbet-t. A tetejére reszelt lime-ot és thai bazsalikommal tegyünk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 776
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Az ételművész (Adam Jones)

Mióta szakács: 2015.10.14.
5 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült briós kókuszkrémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2822
ananász 0.3 db
cukor 100 g
víz 200 ml
lime héja 1 lime-ból nyert
limelé 1 lime-ból nyert
vanília 0.5 db
rum 60 ml
kalács 5 dkg
vaj 25 g
tojás 2 db
porcukor 60 g
tej 100 ml
rum 10 ml
vanília 0.25 db
tojásfehérje 100 g
porcukor 100 g
porcukor 100 g
kókuszreszelék 2 ek
kókusztej 90 g
porcukor 65 g
tojás 2 db
vaj 90 g
agar agar 1 g
víz 100 ml
porcukor 60 g
cukorszirup 3 ml
kókuszkrém 250 g
rum 120 ml
cukorszirup 5 ml
kókusztej 375 g