Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászdzsem

Ananászdzsem
Ananászdzsem
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a különlegességgel zárom az idei lekvárfőzést, már többször készítetten, a kedvenceim közé tartozik!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított ananászt kisebb kockákra vágjuk, majd egy botmixer segítségével szétzúzzuk, de ne legyen teljesen sima, kissé maradjon darabos, ízlés szerint.
  2. Ezután egy magasabb falú edénybe kis lángon feltesszük főzni kb. fél óra állandó keverés mellett.
  3. Ha letelt a fél óra, hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot, jól elkeverjük, majd újabb fél óra főzés következik.
  4. Végül belekeverjük a kevés cukorral elkevert dzsemfixet, és pár percig ezzel is főzzük.
  5. A tűzről levéve tisztára mosott és csirátlanított csavaros üvegekbe merjük, szorosan lezárjuk, majd egy pár percre fejre állítjuk, ezután száraz dunsztba tesszük a teljes kihűlésig.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 750
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
465 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ananászlekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

552
ananász 2 kg
cukor 55 dkg
citromlé 1 citromból nyert
dzsemfix 1.5 csomag