Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászkrémleves kókuszcsókkal

Ananászkrémleves kókuszcsókkal
Ananászkrémleves kókuszcsókkal
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hideg és különleges gyümölcslevesre vágytam, így született meg egy forró nyári napon ez a leves. Alig vártam, hogy kihűljön, és végre ehessek belőle. Aki szereti az ananászt, mindenképp próbálja ki. Narancslé helyett ananászlével is készülhet, de az most nem volt itthon. Legközelebb azzal fogom kipróbálni. Kicsit savanykás, krémes levest kapunk, és ehhez nagyon passzol a tömény, édes és ropogós kókuszcsók, de akár külön fogásként is megállják a helyüket.

hozzávalók / 4 adag

A kókuszcsókhoz

A leveshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a kókuszcsókot. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, míg a cukor el nem olvad benne.
  2. Ezután beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire két kanállal kis kupacokat teszünk (ki fognak kicsit lapulni, hagyjunk nekik helyet), és a tepsit előmelegített sütőbe toljuk. Pár percig zárt ajtónál sütjük őket, majd résnyire nyitott sütőben szárítjuk a csókokat. Nagyjából 15-20 perc alatt elkészülnek, akkor jó, ha szép rózsaszínes-barnás kérget kapnak, és ha megkocogtatjuk őket, kemények.
  4. Míg a kókuszcsók sül, egy lábasban feltesszük főni a tejet és a kókusztejet a narancslével és a fűszerekkel. A konzerv levét félretesszük.
  5. Hozzáadjuk a leveshez az ananászkockák felét, majd felforraljuk, pár percig főzzük. Ezután botmixerrel pépesítjük benne az ananászdarabokat. Ettől intenzívebb lesz a leves íze.
  6. Visszatesszük főni, hozzáadjuk a maradék ananászkockákat (én szeretem, ha a levesben vannak gyümölcsdarabok, de akár az egészet pürésíthetjük).
  7. Az ananász levével elkeverjük a pudingport, és ha felforrt a leves, hozzáadjuk. Ha túl sűrű, adhatunk még hozzá tejet, míg a kívánt állagot elérjük. Ha nem elég édes, édesíthetjük cukorral vagy mézzel.
  8. Hidegen és melegen is tálalhatjuk, a tányér szélén kínáljuk hozzá a kókuszcsókokat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 278
elküldve: 4
receptkönyvben: 176
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Kmanci

Mióta szakács: 2012.06.23.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

ananászleves kókuszos habgaluskával, habgaluskás gyümölcskrémleves, hideg ananászkrémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Sat, 2012-06-30 14:26

Szerintem is szuper lehet, nekem ez a
maniam: ellentetes izek parositasa. :)

680
tojásfehérje 2 db
porcukor 12 dkg
kókuszreszelék 12 dkg
narancslé 1 dl
kókusztej 400 ml
tej 0.5 l
ananászkonzerv 340 g
tejszínízű pudingpor 0.5 tasak
cukor 1 teáskanál
fahéj 1 csipet
szegfűszeg 4 db