Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászkrémleves Kriszta konyhájából

Ananászkrémleves Kriszta konyhájából
Ananászkrémleves Kriszta konyhájából
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krémlevest szerettem volna csinálni, és a párom imádja az ananászt, így megleptem vele. A receptet a neten találtam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kb. 1 ek. cukrot karamellizálunk. Hozzáadjuk az ananászkonzervet, és felöntjük a 2 dl vízzel. (Én a levét is hozzáöntöttem, szerintem így finomabb.) Pár csepp citromlével és egy kis fahéjjal ízesítjük.
  2. Ha felforrt, behabarjuk. Kb. 1 ek tejfölt 1 ek liszttel és a 2 dl főzőtejszínnel csomómentesre kikeverünk; a levesből 1-2 merőkanállal hozzáadunk a habaráshoz, és azzal is elkeverjük, majd hozzáöntjük folyamatos keverés mellett a leveshez. Ezzel is felforraljuk, majd kihűtjük.
  3. Jó étvágyat hozzá!:)
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 383
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszta87

Mióta szakács: 2013.08.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ananászleves, krémleves ananászból, tejszínes ananászkrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

178
cukor 1 ek
víz 2 dl
citromlé 1 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint
ananászkonzerv 460 g
tejföl 1 ek
főzőtejszín 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 1 evőkanál