Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos citromkém

Ananászos citromkém
Ananászos citromkém
21 perc / előkészület: 20 perc főzés: 1 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon egyszerű és finom desszert. Tálaljuk gránátalmamaggal megszórva.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást, a tojássárgáját, a cukorral és a citromlével, kézi mixerrel, jól elkeverjük.
  2. Az étkezési keményítőt feloldjuk kevés vízben, majd a maradék vízzel együtt a tojásos-cukros keverékhez keverjük. Majd az egészet egy lábasba öntjük.
  3. Gyenge tűzőn állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a citromhéjat, és hagyjuk hűlni, majd lefedve betesszük a hűtőbe.
  4. Az ananászt apró kockákra vágjuk, a krémhez keverjük, elosztjuk 3 pohárba, és tálalásig betesszük a hűtőbe.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 058
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos pohárkrém, ananászkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

238
cukor 100 g
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
víz 300 ml
étkezési keményítő 30 g
citromhéj 1 tk
citromlé 4 ek
ananászkonzerv 125 g