Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos csirke kapros mártással

Ananászos csirke kapros mártással
Ananászos csirke kapros mártással
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Remélem ízleni fog mindenkinek, én először csak a magamnak akartam "kedveskedni", de aztán a körülöttem lévők hamar megcsodálták a művet, és segítettek elfogyasztani. Egy meghitt vacsinak tökéletes, a pasikat le lehet venni a lábukról, és nem is kell egész este a konyhában robotolni. Egy pohár félédes fehérbor pedig megkoronázza az ízkavalkádot.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell szeletekhez pácot készítünk. Egy tálba olajat öntünk, beletesszük a sült csirke fűszerkeveréket, majd a csirkemell szeleteket. Lehetőleg egyformán érje a szeleteket a fűszeres olaj.
  2. Ezután vékony szeletekre felvágjuk a hagymát, és egy kis tepsibe szórjuk.
  3. Elkezdjük a rizst készíteni, hisz annak azért kicsit több idő kell.
  4. Lecsepegtetjük az ananászkonzervet. 
  5. Lereszeljük a sajtot.
  6. Ha mindennel megvagyunk, akkor a pácléből egy serpenyőbe öntünk egy keveset, és hevíteni kezdjük. Ha már elég meleg, elkezdjük sütni benne a csirkemell szeleteket. Lassan sütjük, fordítgatjuk, hogy ne száradjon ki.
  7. Ha megsültek a szeletek, a hagymaágyra rakjuk őket, meglocsoljuk a serpenyőben lévő olajjal, amiben a hús sült. Rászórjuk az ananászkockákat, majd megszórjuk reszelt sajttal. 
  8. Előmelegített sütőben 15 percig alufólia alatt puhítjuk, összesütjük, majd egy 5-10 percig fedő nélkül még tovább sütjük.
  9. Sütés közben elkészítjük a kapros mártást. A tejfölt összekeverjük krémesre, majd hozzáadjuk a kaprot. Ha öntet alapporral dolgozunk, akor meg is vagyunk. Ha friss kaprot teszünk bele, akkor azért sűrűn kostólgassuk, nehogy túl intenzív legyen. Érdemes egy pici majonézzel még megbolondítani.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 505
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Songe

Mióta szakács: 2011.11.13.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ananászos csirke kapormártással, sült ananászos csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bumi
bumi Sat, 2011-11-19 20:24

Hűűű ez nagyon jóóóó, hétvégén meg is csinálom !

1677
csirkemell filé 40 dkg
ananászkonzerv 340 g
sajt 15 dkg
tejföl 15 dkg
kapor 0 ízlés szerint
rizs 20 dkg
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 1.5 dl