Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos csirkemell Zora konyhájából

Ananászos csirkemell Zora konyhájából
Ananászos csirkemell Zora konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Őszibarackkal is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk és lisztbe forgatjuk mindkét oldalát.
  2. Olaj és vaj keverékén elősütjük.
  3. Egy közepes tepsibe vagy jénaiba elrendezzük a megsütött husokat, a megmaradt zsíradékot ráöntjük. Rászórjuk az ananászt, majd meglocsoljuk a tejszín, tejföl keverékével.
  4. Amikor pirulni kezd a teteje, megszórjuk a reszelt sajttal és aranybarnára sütjük.
  5. Krumplipürével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x35x4 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 090
elküldve: 8
receptkönyvben: 301
elkészítve: 31/41
Facebookon megjelent: -

szakács

zora

Mióta szakács: 2011.10.15.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ananászos csirkemell, ananászos-sajtos csirkemellfilé, sütőben sült csirkemell ananászosan

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Thu, 2017-11-23 13:49

Végül nálunk tejföl helyett kefirrel készült el (az volt itthon hirtelen :D) és rizzsel tálaltam. A husik a tejszín alatt hihetetlenül finom puhára készülnek el!

vikifeher
vikifeher Wed, 2012-10-24 09:00

Köszi a receptet, nagyon finom lett! Még annak is ízlett, aki amúgy állítása szerint nem szereti az ananászt :) Mi sült krumplival ettük.

györgyi
zora / györgyi Wed, 2012-10-24 13:15

Szia! Örülök , hogy ízlett. Amúgy én sem szeretem az ananászt, de ebben megeszem.

706
csirkemell filé 100 dkg
főzőtejszín 2 dl
tejföl 1 dl
vaj 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 csapott ek
0 ízlés szerint
ananászkonzerv 25 dkg
trappista sajt 20 dkg