Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos cukkinidzsem

Ananászos cukkinidzsem
Ananászos cukkinidzsem
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már a fülünkön is a cukkini folyik ki. :-)

Mivel a sárgabarack mind lefagyott idén, így ebből is dzsem készült. Már régen hozzá akartam látni, a citromot és a konzervet is beszereztem, de valahogy mindig akadt más dolog. Aztán megláttam Hossó Anita Levendulás cukkinilekvárját, és az megadta a lendületet. Ezúton is köszönöm neked Anita! :-)

Ebből az adagból 7 bébiételes üvegnyi dzsem lett. Nem kell megijedni, üvegbetöltéskor elég folyékony, de ha kihűl, szépen meg is köt.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit alaposan megmossuk, meghámozzuk, a magos részt kivágjuk, és lereszeljük.
  2. Egy edényben feltesszük főni, hozzáöntjük az ananászkonzervet a levével együtt.
  3. Belefacsarjuk a citrom levét.
  4. Addig főzzük, amíg a cukkini elkezd puhulni.
  5. A cukorba keverjük a vaníliás cukrot és a dzsemfixet, majd a cukkinihez öntjük és újra felforraljuk.
  6. 5 percig forraljuk.
  7. Kimosott üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 756
elküldve: 6
receptkönyvben: 118
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ananászlekvár cukkinivel, cukkinis ananászdzsem, különleges dzsem

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ágiaja
Ágiaja Tue, 2013-06-25 12:26

Szia!Csak érdekelne,hogy milyen husi mellé passzol ez a dzsem?

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2013-07-01 07:03

Szia, Nálunk nincs keletje az édes husiknak, ezért nem próbáltam még, csak palacsintába, stb.
Talán sült karajhoz lehetne kínálni.
Ha kipróbáltad, kérlek oszd meg a tapasztalataidat.
Szép napot!
Üdv:ANdi

Lillena
Lillena Mon, 2012-07-23 20:41

De jó ötlet, köszönöm! Holnapi program, és végre fogy a cukkini a kertből.

186
cukkini 1.2 kg
ananászkonzerv 340 g
citromlé 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 35 dkg
dzsemfix 1 csomag