Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos-epres saláta vinaigrette öntettel

Ananászos-epres saláta vinaigrette öntettel
Ananászos-epres saláta vinaigrette öntettel
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg mangóval és mangós öntettel akartam készíteni, de épp nem találtam egyik boltban sem. Viszont a helyette talált gyümölcsök édessége, az öntet savanyúsága és a fekete erdő sós ízvilága felháborítóan jól kiegészíti egymást.

hozzávalók / 2 adag

Hozzávalók a vinaigrette öntethez

Hozzávalók a salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a vinaigrette-hez

  1. Kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymát.
  2. A vinaigrette elkészítéséhez szükségünk lesz egy aprítógépre, mixerre, de ízlés szerint kézzel is összekeverhető egy rusztikusabb öntetet eredményezve.
  3. Tegyük a felaprított hagymát, fokhagymát a maradék hozzávalókkal együtt az aprítógépbe, és ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal, majd daráljuk össze a géppel, amíg egy lágy, homogénebb öntetet nem kapunk.

Hozzávalók a salátához

  1. Mossuk meg a salátát, a babcsírát és az epret.
  2. Hámozzuk meg és kockázzuk fel az ananászt.
  3. Az epreket negyedeljük el, a sonkát pedig vágjuk nagyobb darabokra.
  4. Helyezzük el két tányérra a felszeletelt hozzávalókat, és locsoljuk meg az öntettel.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 884
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

eat.repeat

Mióta szakács: 2016.04.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek

egyéb elnevezések

Gyümölcssaláta sonkával és vinaigrette-vel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

475
dijoni mustár 0.5 ek
olívaolaj 6 ek
balzsamecet 3 ek
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szezámmag 1 teáskanál
ananász 0.5 db
eper 20 dkg
salátakeverék 20 dkg
mungóbabcsíra 10 dkg
feketeerdő sonka 10 dkg