Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos garnélanyársak

Ananászos garnélanyársak
Ananászos garnélanyársak
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Grillparty volt nálunk. Imádjuk az ananászt és a garnélát is, így kombináltuk össze a kettőt. Elkészítése könnyű volt, és gyorsan el is fogyott, nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bambusznyársakat 20 percre vízbe áztatjuk, így nem ég majd meg.
  2. Az ananászt megtisztítjuk, a kemény közepét eltávolítjuk, és falatnyi darabokra feldaraboljuk.
  3. A sárgabarackdzsemet összekeverjük a narancslével, narancshéjjal, chilivel, sóval, olajjal és az összezúzott fokhagymával. Ez lesz a pác.
  4. A bambusznyársakra felhúzzuk az ananászt, garnélát, szépen egymás után. Kb. 3 ananász és 3 garnéla fér rá egy nyársra, de ez függ az alapanyag és a nyárs méretétől is.
  5. Ha a nyársak készen vannak, akkor egy kenőecset segítségével vékonyan bekenjük a páccal és negyed órát pihentetjük.
  6. Grillen (kb. 8-10 perc) vagy serpenyőben készre sütjük. Sütés közben folyamatosan kenegetjük a páccal. Ha elkészült, apróra vágott koriander zöldjével díszítjük. Salátával tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 1 624
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Spicy Momma

Mióta szakács: 2016.02.03.
11 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

garnélás nyárson sült, gyümölcsös garnéla nyárson sütve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

245
garnéla 50 dkg
ananász 1 db
sárgabarackdzsem 8 dkg
olívaolaj 2 ek
narancslé 1 evőkanál
chilipehely 0 ízlés szerint
narancshéj 1 teáskanál
0.5 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
koriander 2 szál