Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos grillázstorta nyultanti konyhájából

Ananászos grillázstorta nyultanti konyhájából
Ananászos grillázstorta nyultanti konyhájából
70 perc / előkészület: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapra készítettem el ezt a tortát. Valami újdonságot szerettem volna készíteni, és a grillázs-ananász párosítást még sosem próbáltam. Sőt, grillázst még sosem készítettem azelőtt, de megérte kísérletezni vele, frenetikus ízkombináció lett az eredmény!

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

ajánlat

A képen látható tortát gluténmentes verzióban, rizsliszttel és gluténmentes pudingporral készítettem. A mennyiségek ugyanazok, csak arra kell figyelni, hogy valamennyi alapanyag gluténmentes legyen.

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt kapcsoljuk be 170 fokra. Szitáljuk le a lisztet, a tojásokat válasszuk szét.
  2. Először a sárgája részt fogjuk felhabosítani, a habverés közben kivilágosodik a színe, ekkor tegyük bele a cukor 1/3-át, és habosítsuk tovább, ameddig el nem olvad a cukor.
  3. Tegyük a fehérje részt egy habüstbe, és kezdjük habbá verni. Amikor már kemény a hab, akkor folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a maradék cukrot. A habverést folytassuk addig, amíg el nem olvad a cukor, és kemény, fényes habot nem kapunk.
  4. A sárgája részbe tegyünk egy kevés fehérjét, és jól keverjük el. Amikor megvagyunk ezzel, a sárgája keveréket beleöntjük a fehérjébe, és óvatosan összekeverjük. Vigyázzunk, ne keverjük túl! Ekkor belekeverjük a szitált lisztet. Spatulával óvatosan keverjük össze a masszát.
  5. Tegyük bele kikent, lisztezett tortaformába. A széleit kicsit húzzuk feljebb, mint a közepét, mintha egy pici mélyedés maradna a massza közepén. Erre azért van szükség, mert a közepe jobban megemelkedik a piskótának sütés közben, és így sima felületet kapunk majd.
  6. Süssük 170 fokon 15-20 percig. Mielőtt kivesszük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.

A krémhez

  1. Az ananászkonzerveket csöpögtessük le. A levét mérjük le, ha nincs 6 dl, egészítsük ki vízzel.
  2. A pudingporokat és a 6 evőkanál cukrot keverjük csomómentesre egy kevés ananászlével, a maradék levet pedig forraljuk fel. Amikor forr, adjuk hozzá a pudingporos keveréket, és főzzük sűrűre.
  3. A margarint keverjük ki a porcukorral. Amikor kihűlt a pudingos krém, összekeverjük a margarinos krémmel.

A grillázshoz

  1. A cukrot tegyük a serpenyőbe a margarinnal és az olajjal. Karamellizálódásig hevítsük, majd adjuk hozzá a vágott diót.
  2. A masszát öntsük vajas deszkára, és lapítsuk szét. Amikor megszilárdult, húsklopfolóval törjük apróra.
  3. A torta összeállításához vágjuk a piskótát kétfelé, töltsük meg az ananászos krémmel, tegyük rá az ananász felét, és szórjuk meg grillázzsal.
  4. A maradék krémmel kenjük meg a tetejét és az oldalát, díszítsük ananásszal, és szórjuk rá a maradék grillázst.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 015
elküldve: 2
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Grillázsos ananásztorta, grillázs-ananász ízű torta, ananásztorta pirított dióval, ananászos-pudingos torta, gluténmentes grillázstorta ananásszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

826
tojás 6 db
cukor 18 dkg
finomliszt 18 dkg
ananászkonzerv 1000 g
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 6 ek
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
cukor 10 dkg
margarin 25 g
napraforgó olaj 1 ek
dió 10 dkg