Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos kocka

Ananászos kocka
Ananászos kocka
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátnőm megkínált ezzel a süteményel, és nagyon megtetszett, és másnap én is megsütöttem.

Nem túl édes, könnyű, igazán finom sütemény.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Ha valami nagyon finom süteményt akartok csinálni, akkor feltétlen csináljátok meg!

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Margarint habosra keverjük a cukorral.

  2. Állandó keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd óvatosan hozzáöntjük a tejszínt.

  3. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan hozzáadjuk.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.

  5. Ha kész van, hagyjuk kihűlni, és a közepén két szeletre vágjuk.

  6. Elkészítjük a cukrászhabot a dobozán lévő utasítás szerint.

  7. Az első lapra rákenjük a krémnek a felét, ananásznak a felét, következik a krémnek a másik fele, és befedjük a süteményt a másik tésztalappal.

  8. Kirakjuk ananásszal a süti tetejét, és tortazselével díszítjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 228
elküldve: 13
receptkönyvben: 325
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes gyümölcskocka, habos szelet ananásszal, gyümölcsös tejszínes szelet

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2014-01-12 10:17

Ez a süti amilyen egyszerű, olyan finom! Sőt...sokkal finomabb! :-)

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Thu, 2013-03-21 12:59

Szia Györgyi ! Kutakodtam a recepjeid között, az ananászos kocka fincsi lehet, elmentettem, megsütöm. Látod itt mindent értettem :)

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Thu, 2013-03-21 22:31

Hát ez szupi, még rímel is.De a harasztot nem múlja felül semmi.Akárhányszor rá gondolok ,mindig el fog a nevetés,nekem nagyon bejött. Hát ha még egyszer az életbe ,eltáncolunk ketten rajta. Nem zörög a haraszt ha a szél nem fújja.........

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Mon, 2012-10-01 21:17

Sajnos sem a Hulala, sem a Cukrászhab nem tejszín...De tény hamarabb felverődik, ám az alaposan lehűtött állati eredetű tejszín is felverődik (géppel pillanatok alatt).

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Mon, 2012-10-01 10:08

én mindig teszek tejet a cukrász habhoz , mert igy sok lessz belőle és estleg 2 db hab fix is mehet hozzá , igy jó kemény hab lessz belőle. de én a hab állagot inkább nem szeretem keményen. aki úgy gondolja a tejet nyugodtan elhagyhatja

Brea
Rea / Brea Mon, 2012-10-01 08:41

A cukrászhabhoz nem kell tej. Engem is érdekelne, hova kell.

andar
andar Sun, 2012-09-30 22:42

tetszetős a sütid, de mihez kell a fél liter tej?

1149
margarin 20 dkg
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 kk
habtejszín 1 dl
növényi habtejszín 5 dl
ananászkonzerv 400 g
tej 0.5 l
tortazselé 1 csomag