Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos kókusztorta

Ananászos kókusztorta
Ananászos kókusztorta
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányom imádja a kókuszt és az ananászt. Születésnapjára azt kérte, hogy mind a kettő szerepeljen a tortájában. A kókuszkrém receptjét innét "lestem" le /ezúton is hálás köszönet érte!/, a többi meg csak úgy jött magától. Fogalmam sem volt, hogy a kókusz és az ananász milyen lesz együtt, de a lányom kedvéért megcsináltam. Nagyon finom torta kerekedett ki belőle, csak sajnos pillanatok alatt elfogyott.

hozzávalók / 10 adag

A kókuszkrémhez

Az ananászkrémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a kókuszt és az ananászt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megsütjük a piskótát. Lényeg, hogy 2 db kb. 2 cm magas piskótakarikát kapjunk /26 cm-es tortaformában/.
  2. A kókuszkrémhez a kókusztejet az 1 dl tejjel összekeverjük, majd kiveszünk belőle 1 dl-t, és ehhez hozzáadjuk a pudingport és a cukrot. A többi tejet feltesszük a tűzre, és mikor elkezd forrni, akkor a pudingporos tejet hozzáadva folytonos keverés közben sűrű krémet főzünk.
  3. Belekeverjük a kókuszreszeléket, és kihűtjük. Végül hozzáadjuk a margarint, és habosra keverjük.
  4. Az ananászkrémhez a darabolt ananászkonzervből leöntjük a levet. 4 dl kimérünk belőle, és elkeverjük a pudingporral, és ebből is sűrű krémet főzünk. Hozzáadjuk a darabolt ananászt, és kihűtjük.
  5. A zselatint kevés vízzel elkeverjük, és a tűzre tesszük. Forrásig melegítjük, majd levesszük, és néha megkeverve langyosra hűtjük.
  6. A tejszínhabot felverjük, és hozzácsurgatjuk a langyos zselatint. A kész habot hozzákeverjük az ananászkrémhez.
  7. Alulra letesszük az egyik piskótalapot, erre kenjük a kókuszkrémet, ezután az ananászkrém következik. A végén rárakjuk a másik tortalapot. Egy picit megnyomjuk, és betesszük a hűtőbe, amíg felverjük a tejszínt a díszítéshez.
  8. Bevonjuk a tejszínnel az oldalát is, és kókuszreszeléket szórunk rá. Körszeletes ananásszal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 038
elküldve: 2
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

vnémarika

Mióta szakács: 2011.06.13.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kókuszos ananásztorta, ananászkrém piskótatorta, kókuszkrémes torta ananásszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vnémarika
vnémarika / vnémarika Sat, 2013-02-09 11:03

A költségnél egy nulla lemaradt véletlenül. 2ooo Ft lenne, így az egy főre jutó költség 2oo Ft. Javítsátok ki nekem! Előre is köszönöm! Vné

708
kókusztej 4 dl
tej 1 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
kókuszreszelék 3 ek
cukor 10 dkg
margarin 20 dkg
ananászkonzerv 40 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
habtejszín 2.5 dl
zselatin 1 ek
piskótalap 60 dkg
ananászkonzerv 40 dkg
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag
kókuszreszelék 2 ek