Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos mascarpone torta

Ananászos mascarpone torta
Ananászos mascarpone torta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom születésnapjára készítettem, mivel mind a túrót, mind a mascarpone-t és a gyümölcsöket is imádja. Saját ötlet alapján született meg, majd a kislányommal kiviteleztük. :) Egy fél nap sem kellett hozzá, hogy mind elfogyjon.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kész tortalapot 2 felé vágjuk. (De süthetünk is, ha úgy valaki jobban szereti.)
  2. A krémhez összetörjük a túrót, hozzáadjuk a mascarpone-t, a cukrot és az ananász levét (kb 1 dl-t). Az 1/3-át félretesszük, ez lesz a külső borítás.
  3. A többihez hozzákeverjük a felkockázott ananászdarabokat, illetve a darált kekszet.
  4. Ezt rápúpozzuk a tortalap alsó felére, majd óvatosan rányomjuk a tetejét.
  5. Utána kívülről bekenjük a félretett krémmel, és a gyümölcsöket ráhelyezzük.
  6. Hűtjük legalább 3-4 órán át.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 216
elküldve: 2
receptkönyvben: 124
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Annnya

Mióta szakács: 2011.01.11.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kekszes túrótorta, trópusi torta, ananásztorta mascarponekrémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

445
piskótalap 30 dkg
mascarpone 50 dkg
tehéntúró 75 dkg
ananászkonzerv 34 dkg
kekszmorzsa 10 dkg
cukor 10 dkg
trópusi gyümölcskonzerv 40 dkg