Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos mascarponekrém

Ananászos mascarponekrém
Ananászos mascarponekrém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű desszert. Friss ananásszal készítve finomabb, de nekem most csak konzerv volt itthon. Ha friss ananászt használunk, a zselatin hatástalan marad, a krém nem kocsonyásodik, ezért röviden pároljuk meg az ananászt felhasználás előtt. Ananász helyett elkészíthetjük barackkal is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Az ananászkonzervet leszűrjük, 100 g ananászt az ananászlével pürésítjük. A maradék ananászt apró kockákra vágjuk.
  2. A mascarponét a pürésített ananásszal simára kavarjuk. A cukorral, citromlével és citromhéjjal ízesítjük.
  3. A kicsavart zselatint alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk, majd hozzáadunk kb 2-3 ek-nyit a krémből. Az egészet a maradék krémhez keverjük. Hidegre tesszük.
  4. A kocsonyásodó krémhez keverjük a kemény habbá vert tejszínt és az apróra vágott ananászt.
  5. A krémet elosztjuk 2 pohárba, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 738
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

desszertkém, habos ananászkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

437
ananászkonzerv 200 g
ananászlé 2 ek
lapzselatin 1 db
mascarpone 100 g
cukor 1 ek
citromlé 1 ek
citromhéj 0.5 tk
habtejszín 100 g