Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos oroszkrém

Ananászos oroszkrém
Ananászos oroszkrém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ananász helyett elkészíthetjük barackkal is. Ha gyerekek is esznek a krémből, a rumot elhagyhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Az ananászkonzervet leszűrjük, kb. 100 ml-t a léből felfogunk. Az ananászt darabokra vágjuk.
  2. A tojások sárgáját a cukorral, kézi mixerrel kb. 5 perc alatt világos habbá keverjük.
  3. Az ananászlét felmelegítjük, felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint, majd hozzáadjuk a rumot és kb. 2-3 ek-nyit a tojáskrémből. Az egészet a maradék tojáskrémhez keverjük. Hidegre tesszük.
  4. A kocsonyásodó krémhez keverjük a külön-külön kemény habbá vert tejszínt, tojásfehérjét és az ananászt.
  5. A krémet elosztjuk 4 pohárba, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 945
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes ananászos krém, ananászos tejszíndesszert, tejszínes desszert ananásszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

385
lapzselatin 2 db
ananászkonzerv 150 g
ananászlé 1 dl
tojássárgája 4 db
cukor 100 g
rum 6 ek
tojásfehérje 2 db
habtejszín 200 g