Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos pulykamell Anitától

Ananászos pulykamell Anitától
Ananászos pulykamell Anitától
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept anyósomtól származik, 12-13 éve kaptam tőle. Általában ez szokott lenni az egyik karácsonyi főfogásunk. Gyorsan össze lehet állítani, tehát lehet mellé időigényesebb fogásokat válogatni még a karácsonyi menühöz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított pulykahúst felszeleteljük. Enyhén megsózzuk, lisztbe forgatjuk. Az ananász levét leöntjük. A sajtot lereszeljük.
  2. A serpenyőben felforrósított olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen szép pirosra megsütjük. Egy tűzálló tálban egymás mellé sorakoztajuk a hússzeleteket. A maradék olajat aláöntjük.
  3. A hússzeletekre terítjük a gépsonkát, majd betakarjuk az ananászkarikákkal. Rászórjuk a reszelt sajtot, megöntözzük a tejszínnel.
  4. Alufóliával lefedve 180 fokon kb. 35 percig sütjük, majd az alufóliát levéve a tetejét megpirítjuk.
  5. Tört burgonyával vagy krumplipürével kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 44 648
elküldve: 16
receptkönyvben: 346
elkészítve: 35/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ananászos-sonkás pulykamell, hawaii pulykamell, ananászos-sajtos pulyka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

665
pulykamell 50 dkg
finomliszt 3 evőkanál
ananászkonzerv 50 dkg
trappista sajt 15 dkg
napraforgó olaj 4 ek
gépsonka 15 dkg
főzőtejszín 3 dl