Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos szószos hús currys rizzsel

Ananászos szószos hús currys rizzsel
Ananászos szószos hús currys rizzsel
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig féltem főzni, féltem attól, hogy mi van ha ebből nem rakok eleget, abból sokat teszek, vagy valamit elrontok... aztán valami változott, és igazi "sufni-tunning" rajongó lettem. A mi van a hűtődben funkciót is pont nekem találták ki. A párom szintén nagyon figyeli az adagokat, ha nincs a receptben valami, bele nem tenné... így igazán izgalmas, mikor együtt főzünk (egyik kedvenc programunk), és én kirakok egy konzerv ananászt, meg egy csirkemellet az asztalra, hogy: na akkor ebből legyen valami. Egyik recept sem tetszett amit találtam, sütni nem akartuk, szárazra sem, valami szószosabbra vágytunk, és összedobtuk ezt. Isteni lett, le sem tudtam fotózni, csak egy elrakott adagot, mert olyan gyorsan elfogyott. :)

hozzávalók / 2 adag

A csirkemellhez

A körethez

ajánlat

Mi currys rizzsel tálaltuk, a rizst olajon megpirítottuk, majd fokozatosan 3 bögre víz hozzáadásával készre főztük. A vízbe 1 csipet sót, 1 kevés vegetát, és fél-1 mk curryt szórtunk, így ízes lesz, de nem sós, és illik az ananászhoz is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
  2. Az ananászt leszűrjük, külön tesszük a levét.
  3. A húst közben sózzuk, borsozzuk, és tehetünk rá gyros fűszerkeveréket.
  4. Hozzáadjuk az ananászt, és jól átforgatjuk a hússal. Ez egy olyan jó 5-10 perc is lehet, amíg a hús már pirulni kezd.
  5. Hozzáöntjük az ananász levét, és azzal is elkeverjük.
  6. Mivel az ananásznak elég kevés leve van, és szószosra szeretnénk, ezért egy külön edényben elkeverünk csomómentesre kb 1 ek lisztet 1,5-2 dl tejjel, és hozzáadjuk az ételhez.
  7. Ezek után le kell venni a lángot kicsire, nehogy odaégjen, és figyelni, hogy a liszt mennyi folyadékot vesz fel. Igény szerint (ki mennyire szereti szószosan) ha túl sűrű, lehet még hozzá önteni tejet. (Én tettem hozzá még kb egy fél-egy decit legalább.)
  8. Ekkor hozzáadunk 2 ek cukrot, de ízlés szerint változhat ez is, illetve egy fél evőkanálnyi citromlével meglocsoljuk, és ha kell, tovább borsozzuk és egy picit sózzuk. 
  9. Folyamatos kóstolgatás mellett, miután felbuggyant, levesszük a tűzről és kész.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 712
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

cserrea

Mióta szakács: 2013.01.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ananászos csirkemell, ananászszószos csirkemell, szaftos ananászos csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

814
csirkemell filé 40 dkg
ananászkonzerv 35 dkg
tej 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
cukor 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 ek
rizs 1 bögre
curry por 1 kk