Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos tejszínes torta

Ananászos tejszínes torta
Ananászos tejszínes torta
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a marcipán kiscsibe és a tojás cukorkák nagyon megtetszett az üzletben, gondoltam, ehhez való tortát kell sütnöm. Amilyen sárga a kiscsibe, az ananász jutott az eszembe.

hozzávalók / 12 adag

piskóta tészta

ananász krém

díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta tészta

  1. Külön választjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgáját kikeverjük a cukorral habosra. A fehérjét pedig a vaníliás cukorral és a csipet sóval habbá verjük.
  2. A sárgájához adjuk a sütőporos lisztet, és a fele fehérjehabot. Jól összekeverjük, majd a másik fele habot már óvatosan egyneműre keverjük.
  3. A masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
  4. Hagyjuk kihűlni a formában.

ananász krém

  1. A tejet és az ananászkonzerv levéből 2 dl-t odateszünk melegedni, amikor már majdnem forr, lassan beleszórjuk a lisztet, közben folyamatosan keverjük.
  2. Addig főzzük kevergetve, míg sűrű nem lesz. Majd lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni, néha belekevergetünk, hogy a teteje ne legyen száraz.
  3. A puha vajat kikeverjük habosra a cukorral, és hozzá adagolva a lisztes-tejes krémmel jól összekeverjük.

tejszínhab krém

  1. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a habfixálóval.

összeállítás

  1. A kihűlt tortalapot kivesszük a formából, és rákenjük a málnalekvárt, erre rákenjük az ananászos krémet, majd rárakosgatjuk a kockákra vágott ananászkompótot.
  2. Erre rákenjük a tejszínhabot, de hagyunk még a tálban belőle a díszítésre. Amit habzsákba töltve nyomkodunk a torta tetejére.
  3. Betesszük a hűtőbe megdermedni. Kb 2-3 óra múlva kivesszük, és az oldalát olvasztott csokoládéval bevonjuk. Szilikon formában a csokoládét hagyjuk megdermedni, és díszítjük vele a tortát.
  4. Tetszés szerinti cukorka tojásokkal és marcipán figurával díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 902
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes ananásztorta húsvétra, ananász torta, tejszínes ananásztorta marcipánokkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

592
finomliszt 6 evőkanál
tojás 6 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
sütőpor 1 teáskanál
ananászkonzerv 420 g
málnalekvár 6 ek
tej 4 dl
finomliszt 5 evőkanál
porcukor 20 dkg
vaj 25 dkg
habtejszín 5 dl
habfixáló 1 csomag
porcukor 5 ek
étcsokoládé 15 dkg