Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos-vaníliás torta

Ananászos-vaníliás torta
Ananászos-vaníliás torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát a saját születésnapomra készítettem. Finom és gyümölcsös, így gyorsan fogyott. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 261 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgákat a cukrokkal habosra keverjük, majd több részletbe belekeverjük a sütőporral elkevert 24 dkg lisztet.
  3. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
  4. Egy 26 cm-es tortaformát kikenünk a kókuszzsírral (vagy más zsiradékkal), és megszórjuk a liszttel.
  5. Belesimítjuk a piskóta masszát. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Tűpróba! A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. Az ananászkonzervet leszűrjük. A levéből 2 dl-t beleteszünk egy mélyebb tálba. Hozzáadjuk az 5 dl hulala habtejszínt és a 2 csomag tortakrémport. Kb. 2 perc alatt krémmé verjük a habverővel.
  2. A maradék ananászlevet összekeverjük a rummal. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. A rumos ananászlével meglocsoljuk a piskótalapokat (a tetejének az alját).
  3. A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, és mindegyik rétegre teszünk az ananászból is, majd kívülről is bevonjuk a tortát a krémmel.
  4. A tetejét ízlés szerint díszítjük (én csokoládé szíveket és ananászdarabokkal tettem a tetejére).
  5. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletekre vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 503
elküldve: 1
receptkönyvben: 9
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vanília torta, ananászos vaníliatorta, vaníliakrémes torta ananásszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

530
tojás 8 db
cukor 16 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
kókuszzsír 1 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
ananászkonzerv 565 g
növényi habtejszín 5 dl
rum 20 ml