Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Andalúz tengeri hal

Andalúz tengeri hal
Andalúz tengeri hal
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron, Andalúziában, egy tengerparti kis étteremben ettem ezt az ételt, persze ott friss, jókora szelet tonhallal adták (hasábbal és párolt zöldbabbal). Nagyon ízlett, itthon próbáltam megkeresni a receptet, de rengeteg hasonlót találtam (atún a la plancha néven). Így hát gondolom formán, visszaidézve az ízeket, összehoztam ezt. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Igazából semmi extra, talán a kapribogyótól válik különlegessé. Kesernyés íze picit furcsa lehet, de a halakhoz nagyon passzol. A bátrabbak akár fél üveggel is beletehetnek.
Köretnek hasábburgyonyát, főtt krumplit ajánlanék.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halfiléket sózzuk és 1 citrom levében bepácoljuk. (Szerintem felesleges órákig pácolni, 20 perc is elegendő.)
  2. A fokhagymát és a kapribogyókat apróra vágjuk, majd az olajon picit átsütjük. Levesszük a tűzről és még hozzáadunk egy fél citrom levét.
  3. Kisütjük a halacskákat.
  4. Mikor megsültek, apróra vágott petrezselymet szórunk minden szeletre és jól nyakon borítjuk a fokhagymás-citromos szósszal.
  5. Tálaláskor, díszítésnek jöhet még rá vágott petrezselyem.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 135
elküldve: 2
receptkönyvben: 119
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorci112

Mióta szakács: 2010.10.20.
2 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

fokhagymás-citromos-petrezselymes hal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aneg
Wendy / aneg Sun, 2010-10-24 22:18

Szia Dorka,
Jól hangzik ez a recept, én is készítettem már hasonlót, de ezt is ki fogom próbálni!
Wendy

459
tonhal 72 dkg
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl
fokhagyma 4 gerezd
citromlé 1.5 citromból nyert
kapribogyó 1 ek
petrezselyem 1 csokor