Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angol almaszósz

Angol almaszósz
Angol almaszósz
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legfinomabb szendvics, ami Angliában kapható őszi vásárokon: roast pork butty with apple sauce. A hússzeleteket megsütik vagy grillezik, puha zsemlébe helyezik, almaszósszal leöntve. A disznóhúst csak ilyen módon fogyasztom, de akkor ellenállhatatlan.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Sült disznóhúshoz vagy sonkához használják az angolok, szendvicsekbe, mártásként. Alma felhasználására tökéletes.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk.
  2. Citromlével lelocsoljuk.
  3. Ráöntünk fél deci vizet.
  4. Megszórjuk a cukorral. (Elkeverni nem kell.)
  5. Felforraljuk, majd gyöngyözve, 20 perc alatt megfőzzük. Közben néhányszor megkeverjük.
  6. A sütőt 130 Celsius fokra előmelegítjük, és kicsi üvegeket helyezünk bele.
  7. Az almát összetörjük, majd üvegekbe töltjük.
  8. Az üvegeket lezárjuk, és hagyjuk kihűlni.
  9. A hideg üvegeket felcímkézzük. Körülbelül 6 dl lesz belőle.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 814
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almamártás, gyümölcsszósz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

76
alma 1.5 kg
víz 0.5 dl
citromlé 1 citromból nyert
cukor 50 g