Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angol borsóleves

Angol borsóleves
Angol borsóleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogy mitől angol ez a borsóleves, nem tudom. A receptet egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam sok évvel ezelőtt, amikor a receptjeivel próbált segítséget adni a diétámhoz.
Egy nagyon egyszerű borsóleves változat. Ha tehetitek, feltétlen próbáljátok ki mentával, mert remekül feldobja a levest. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát és a karikára vágott pórét.
  2. Meghintjük liszttel.
  3. Felöntjük a csirke alaplével, beletesszük a zöldborsót és megfűszerezzük.
  4. Tálaláskor mentával vagy petrezselyemmel díszítsük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 428
elküldve: 3
receptkönyvben: 191
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mida

Mióta szakács: 2010.08.30.
10 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

borsóleves póréval és mentával, mentás-pórés zöldborsóleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mida8181
Mida / Mida8181 Mon, 2012-08-06 14:42

Kedves Veronika,
Nagyon köszönöm az információt.
Szép napot kívánok: Magdi

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2012-08-05 11:59

Ebben az az angol, hogy az angolszaszok altalaban a borsot mentaval parositjak. Amikor kikerultem Australiaba, eloszor en ezt nem tudtam, es amikor eloszor foztem itt borsolevest, fogalmam sem volt hogy olyan fagyasztott borsot is lehet kapni ami mar mentaval van izesitve. Meglepodve vettuk eszre amikor megfoztem. Persze mi nem szerettuk ugy. Remelem nem untattalak ezzel a kis story-mmal, csak eszembe jutottak, a 30 eves emlekek. Szep napot kivanok mindenkinek, Veronika

160
zöldborsó 50 dkg
póréhagyma 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
vaj 0.5 ek
finomliszt 0.5 evőkanál
csirke alaplé 1 l
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
menta 0 ízlés szerint