Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angol édes pogácsa Baileys-mázzal

Angol édes pogácsa Baileys-mázzal
Angol édes pogácsa Baileys-mázzal
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az angolok pogácsája a scones, amit édesen és sósan is elkészíthetünk, de a mi egyik kedvencünk a Baileys-zes, édes verzió!
Fél óra alatt elkészül, és legalább ilyen gyorsan el is tűnik az asztalról! ;)

hozzávalók / 10 adag

A pogácsához

A mázhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A pogácsához

  1. Egy tálba összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, majd morzsás állagúra dolgozzuk.
  2. Jöhet bele a tej és a Baileys, és massza állagúra gyúrjuk.
  3. Egy lisztes felületen centi vastagságúra nyújtjuk, majd 5-8 cm szélességű köröket szaggatunk.
  4. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, megkenjük tojással, és végül megszórjuk egy kevés cukorral. 180 fokon 10-15 percig sütjük.
  5. Közben elkészítjük a mázat.

A mázhoz

  1. A porcukrot elkeverjük a Baileys-zel, majd a pogácsákra öntjük.
  2. 1 órát a hűtőben pihentetjük, majd mandulaszeletekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 910
elküldve: 2
receptkönyvben: 60
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 4

szakács

Baileys

Mióta szakács: 2017.07.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

scones

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

230
finomliszt 200 g
sütőpor 1 csomag
cukor 2 teáskanál
1 teáskanál
vaj 60 g
tej 1.2 dl
baileys 0.4 dl
tojás 1 db
cukor 1 ek
porcukor 125 g
baileys 0.8 dl
mandulapehely 1 ek