Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angol karácsonyi pudinggal töltött csirkecomb

Angol karácsonyi pudinggal töltött csirkecomb
Angol karácsonyi pudinggal töltött csirkecomb
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már motoszkált az agyamban az ötlet, mivel én kedvelem a húsokat gyümölccsel, édességgel párosítani. Nagyon örülök, hogy véghez vittem a tervemet. Ez az étel nyugodtan kerülhet az ünnepi asztalra. Illatos, finom, színes ünnepi ebéd vagy vacsora lehet. A karácsonyi pudingot már egyszer elkészítettem, s mondhatom, telt, gazdag íze engem elvarázsolt. Talán ezért szerettem volna visszahívni az ízeket egy más formában.

hozzávalók / 6 adag

A hús

A karácsonyi puding

Szólj hozzá!

elkészítés

A hús

  1. A csirkecombok bőrét óvatosan meglazítjuk, hogy minél több tölteléket tudjunk alátölteni.
  2. A combokat sózzuk, színes borsot őrlünk rá, majd a bekevert, néhány órát pihentetett pudinggal alaposan megtöltjük. Ha a töltelék kikívánkozik, fogvájóval benttartjuk.
  3. A megtöltött combokat teflontepsibe fektetjük a bőrös oldalukkal felfelé. 5 dkg lágy vajat teszünk a tepsibe, fóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-45 percre, majd a fóliát levéve kb. 15 perc alatt pirosra pirítjuk a madár bőrét.

A karácsonyi puding

  1. Az aszalt gyümölcsöket kis kockákra vágjuk. Ugyanígy a diót is.
  2. Az almát és a répát meghámozzuk, durva lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A lisztet, a lágy vajat és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, a narancs és citrom levét és lereszelt héját, majd belekeverjük a gyümölcs és diódarabokat. Hűtőbe tesszük egy kicsit szilárdulni, összeérni.
  4. A lehűtött pudingot hat részre osztva megtöltjük a combokat és a már leírt módon megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 146
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött csirkecomb aszalt gyümölcsökkel és dióval, karácsonyi csirke angol pudinggal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

642
csirkecomb 6 db
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
tönkölybúza liszt 6 dkg
vaj 5 dkg
tojás 2 db
cointreau 2 ek
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
szegfűbors 1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
narancshéj 0.5 narancsból nyert
narancslé 0.5 narancsból nyert
barna cukor 3 ek
alma 1 kis db
sárgarépa 1 kis db
kandírozott citromhéj 5 dkg
aszalt gyümölcsök 15 dkg
dió 5 dkg