Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angol karácsonyi torta

Angol karácsonyi torta
Angol karácsonyi torta
60 perc / sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsony előtt 3-4 héttel szoktam elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízek.
Alufóliába csomagolva, hűvös helyen tároljuk.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Az angolok marcipánnal vonják be a tortát a mázon kívül, de nekem úgy nagyon tömény édes volt, persze ki lehet próbálni úgy is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, rummal, rumaromával és a fűszerekkel.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  3. A lisztet vegyítjük a sütőporral, és belekeverjük a masszába.
  4. Hozzákeverjük a felaprított aszalt gyümölcsöket és a mazsolát.
  5. Kerek, alján kikent formába öntjük a masszát.
  6. Előmelegítés nélkül tűpróbáig sütjük. Ha a teteje nagyon barnulna, takarjuk le sütőpapírral.
  7. Ha megsült, kihűtjük, és a formából kivesszük.
  8. Felmelegített baracklekvárral megkenjük.
  9. Ha a lekvár megszilárdult, a tojásfehérjéből és a porcukorból mázat készítünk, ezzel vonjuk be a tortát.
  10. Marcipánnal, cukorgyönggyel stb. díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 843
elküldve: 3
receptkönyvben: 169
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Maffci

Mióta szakács: 2011.02.07.
23 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros-aszalt gyümölcsös torta, angol torta karácsonyi ízekkel

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

maazs
maazs Fri, 2018-10-19 19:57

Szeretném megkérdezni, hogy marcipán bevonattal és díszítéssel, teljesen készen csomagolod alufóliába ?

Maffci
Maffci / Maffci Thu, 2019-01-10 18:16

Szia! Bocsánat, már biztos nem aktuális, de csak a natúr sütit kell becsomagolni, díszíteni közvetlenül fogyasztás előtt kell.

xgerdusx
xgerdusx Wed, 2015-12-02 15:02

szia! Erdekelne, hogy az ''aszalt gyumulcsok'' pontasabban mit tartalmaz? koszi

Maffci
Maffci / Maffci Wed, 2015-12-02 18:14

Szia! Aszalt szilva, füge, sárgabarack, datolya, áfonya stb. Amit szerettek :) Jó sütögetést!

diorissimo88
Diorissimo / diorissimo88 Tue, 2012-02-28 18:57

Most sütöm másodszor, először karácsonyra készítettem el, csokival bevonva, nagyon ízlett nekem is és a férjemnek is.A mostani fondanttal lesz bevonva és a lányom viszi holnap a gimibe, sütisütő versenyre, ahova tradicionális angol süti kellett. Remélem, ot is akkora sikere lesz, mint nálunk!:)

Maffci
Maffci / Maffci Tue, 2012-02-28 19:57

Nagyon örülök, hogy ekkora sikere volt:)! Drukkolok, hogy a lányod kapjon valamilyen jó helyezést!:)

jolci
jolci Tue, 2011-12-27 22:23

Nos hát,elkészítettem szenteste előtti napon.
Nagyon megijedtem, mert irtó sokáig sült,a teteje viszont hamar barnulni kezdett.Ahogy mondtad,letakartam sütőpapírral és végül gyönyörűre sikeredett.Azonmód meg is kóstoltuk és kivétel nélkül mindenkinek ízlett.
Ahogy teltek a napok egyre finomabb lett.El sem akarták hinni,hogy én sütöttem.
Bízvást állíthatom,nem utoljára készítettem el!
Köszönöm, az egész család nevében!

Maffci
Maffci / Maffci Thu, 2011-12-29 11:59

Nagyon örülök, hogy ízlett!:) És valóban, ez a sütemény minél többet áll, annál finomabb:)

diorissimo88
Diorissimo / diorissimo88 Sat, 2011-12-03 13:49

Igazán jól hangzik ez a recept!Biztosan nagyon finom lehet. Kár, hogy a gyerekeim nem szeretik a mazsolás, aszalt gyümölcsös sütiket . :(
/pedig én meg a férjem igen/. Lehet, hogy magunknak mégis elkészítem, meglepem vele a páromat! :)

almesco
almesco / almesco Fri, 2011-11-25 17:54

Kedves Maffci!

Nagyon örülök, hogy Rád találtam, pont ezt a receptet hajkurászom már pár napja. Egyszer Londonban ettem ilyet, és isteni finom volt... :) Elhatároztam, hogy idén karácsonyra elkészítem. Viszont én a marcipános "tömör-gyönyör" változatot készíteném. :) A marcipánbevonathoz nincs véletlenül recepted?
Köszi,
almesco

Maffci
Maffci / Maffci Fri, 2011-11-25 20:25

Kedves Almesco!

Örülök, hogy megtaláltad nálam amit kerestél!:)
A marcipánbevonat nagyon egyszerű, mert csak annyi, hogy a baracklekváros bekenés után rá kell tenni a folpack között kinyújtott (eredetileg fehér) marcipánmasszát. Kb. 15-20 dkg kell hozzá. Aztán díszíteni tetszés szerint.
Jó sütögetést!:)

almesco
almesco / almesco Fri, 2011-11-25 22:08

Értem, köszi. És amúgy baracklekvárral miért kell megkenni? Ez az eredeti receptben is benne van? Nem is emlékszem, hogy éreztem volna lekvárt. Bár elég jó puha volt a marcipán alatt, biztos attól. :) Azt hiszem, jövő héten el is készítem.

Maffci
Maffci / Maffci Sat, 2011-11-26 11:38

Igen, benne van a lekvár az eredetiben! Nem érezni valóban, de zamatosabbá teszi a tésztát.

Lilluska
Lilla / Lilluska Fri, 2011-11-18 12:15

Kedves Maffci!
Nagyon megtetszett a torta! Annyi kérdésem lenne, hogy ha megsütöd karácsony előtt 3-4 héttel, nem szárad ki a süti az ünnepig?
Köszi előre is a választ, szép napot: Lilla

Maffci
Maffci / Maffci Fri, 2011-11-18 14:48

Ha jól becsomagolod alufóliába és száraz, hűvös helyre teszed, nem szárad ki.
Finom, zamatos süti, ami felvágás utáni napokban a legízletesebb.
Remélem ha elkészíted, neked is ízleni fog!:)
Szép napot neked is!
Annamari

Lilluska
Lilla / Lilluska Fri, 2011-11-18 16:02

Kedves Annamari!
Köszönöm szépen a gyors választ!
Ki fogom próbálni, jövő hétvégén meg is sütöm!
Nagyon jó, hogy már ennyivel az ünnep előtt el lehet készíteni, így nem az utolsóm napokban kapokodok majd vele :-)
Már csak egy kicsi nehézség van, karácsonyig távoltartani tőle a családot :-D
Köszi a receptet, Lilla

Maffci
Maffci / Maffci Sat, 2011-11-19 12:44

Nagyon szívesen:) Én is azért szeretem többek között, mert karácsony előtt már jóval el lehet készíteni, és jó érzés, hogy egy sütivel már nem kell pepecselni ünnepek előtt.
Én már 15 éve minden karácsonykor megsütöm, annyira szereti a családom:)
Jó sütögetést!
Annamari

926
margarin 250 g
cukor 250 g
vaníliás cukor 1 csomag
rumaroma 38 ml
rum 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0.5 tk
szerecsendió 1 késhegynyi
tojás 5 db
finomliszt 250 g
sütőpor 1 tk
mazsola 300 g
kandírozott citromhéj 100 g
kandírozott narancshéj 100 g
aszalt gyümölcsök 300 g
sárgabarackdzsem 4 ek
tojásfehérje 2 db
porcukor 20 dkg