Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angol karaj

Angol karaj
Angol karaj
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept eredete homályba vész, viszont gyakran készítem, ha "gyenge gyomrú" vendégem van. Vajas zöldséggel (répával, borsóval, zöldbabbal) tálalom. Mindig sikere van. Előre elkészíthető, az előétel vagy leves elfogyasztása alatt készre pirul.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kiveregetjük, sóval, fűszerekkel bedörzsöljük.
  2. A vajon átsütjük, kevés vízzel puhára pároljuk.
  3. A lesütött húst tűzálló tálba helyezzük, megkenjük a tojás, tej, mustár, sajt keverékével.
  4. Forró sütőben 4-5 percig sütjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 072
elküldve: 4
receptkönyvben: 418
elkészítve: 15/23
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos karaj, tepsis sajtos sertéskaraj, karaj sajtszószban

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jucus60
jucus60 Fri, 2014-05-02 20:08

Elkészítettem! Nagyon finom! Én tettem egy kevés füstölt sajtot is az öntetbe, jót tett neki. Még egyszer köszönet a receptért.
Jucus

jucus60
jucus60 Thu, 2014-05-01 18:23

Kedves Zsuzsa!
Holnapra ez lesz nálunk az ebéd, mert a 90 napos diéta fehérjenapjába pont jól beleillik, friss zöld salátával. Köszönöm a receptet.
Üdv: Jucus

Vröné
Vröné Tue, 2013-04-23 18:25

"amikor a mustáros-tejfölös keverékkel leöntve a sütőbe kerül"
Szia! Nem kötözködni akarok,de a hozzávalókban tejfölről szó sincs és az elkészítésnél azt írod, hogy a húst megkened...és nem azt hogy leöntöd....ja és 15 perc alatt nem fog a sertéshús megpuhulni...De azért kipróbálom :)

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Wed, 2013-04-24 10:14

Szia! Nem tudom, honnan vetted az idézetet, de a receptben nem szerepel. Ott tej van (az angolok nem tejföl-kedvelők). A karaj, főleg, ha kiveregetik, gyorsan átsül a vajon, ill. párolódik meg. A mustáros- tejes -tojásos-sajtos keverékkel épp csak pirulnia kell. Persze sok függ a sütő hőmérsékletétől, előre elkészítetted-e és már és órák óta vár a végső pirításra. De látni fogod, amikor készíted, hogy mikor kezd pirulni a teteje. Nem érdemes sokat sütni, mert a sajt keserűvé válhat. Jó főzöcskézést. Zsuzsa

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Sun, 2012-07-15 08:20

Szia!
Olyan kérdésem lenne, hogy nekem fura hogy ennyi idő alatt átpuhul, átsül. Mikor a tv-ben is látom olyan hihetetlen nekem. De biztos hogy én vagyok túl gyáva az ilyen receptekhez. Úgyhogy most ezt elmentettem. De azért megkérdem nem marad rágós a husi? Főleg hogy nem is csirke hanem sertés? Az angolok amúgy is olyan furán esznek dolgokat :-)

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Mon, 2012-07-16 16:01

Kedves Kinguci!

A setéskarajból készült szelet gyorsan átsül. Itt különben is kétszer kerül forróságba: először, amikor vajon átsütöm, kevés vízzel puhára párolom, másodszor, amikor a mustáros-tejfölös keverékkel leöntve a sütőbe kerül. Ekkor amár a hús puha, csak az öntetnek kell áprirulnia. Ez pedig szemmel ellenőrizhető. Bátorság! A dolgokat ki kell próbálni, és bátran változtatni ott, ahol neked más tapasztalatod, véleményed, elképzelésed van.
Egyébként az angolok a marhahúst sütik véresre, vagy félig véresre. A sertéshúst mindenki, mindelhol alaposan átsütve eszi.

Üdvözlettel

Zsuzsa

533
sertés rövidkaraj 80 dkg
fokhagyma 2 gerezd
kakukkfű 1 kk
bors 1 kk
curry por 1 csipet
tojás 1 db
vaj 5 dkg
sajt 10 dkg
tej 2 ek
mustár 2 kávéskanál
0 ízlés szerint
víz 1.5 dl