Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angol krumplis húsos pite

Angol krumplis húsos pite
Angol krumplis húsos pite
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen imádom a tésztába bugyolált húsokat, legyen az palacsinta vagy egy omlós vajas sós tészta. Jöjjön egy pite...

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A liszthez hozzáadjuk a vajmennyiséget, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd egy kis vizet. Jól eldolgozzuk, és állni hagyjuk egy fél órát a hűtőben.

Töltelék

  1. A krumplit és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, a hagymát felszeljük.
  2. Kis olajon megpirítjuk a hagymát, a sárgarépát és a darált húst, majd felöntjük egy kis vízzel, hozzáadjuk a sót, a borsot, a ketchupot és a worcestershire szószt és 1-2 evőkanál lisztet, majd lepirítjuk. Jöhet bele a krumpli és egy kis víz, amiben kényelmesen meg tud főni. Végezetül hagyjuk, hogy kihűljön.
  3. Előveszünk egy piteformát és jól kivajazzuk, rá egy adag elnyújtott tészta, szépen beleegyengetve. A töltelékkel kibéleljük, és egy újabb kinyújtott tésztalappal lefedjük. Összenyomkodjuk a széleit, megkenjük tojásfehérjével, és jól megszurkáljuk. 200 fokon fél óráig sütjük.
  4. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 684
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
107 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pásztorpite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

507
finomliszt 25 dkg
vaj 15 dkg
víz 0.5 dl
tojás 2 db
1 csipet
darált marhahús 30 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
sárgarépa 3 közepes db
parázskrumpli 20 dkg
worcestershire-szósz 2 ek
ketchup 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
víz 1 dl