Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angol muffin tükörtojással és ropogós szalonnával

Angol muffin tükörtojással és ropogós szalonnával
Angol muffin tükörtojással és ropogós szalonnával
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A következő finomság sem egy klasszikus magyar étel, mint ahogyan a Frittata sem volt az, de egyre népszerűbbé válik kis hazánkban is. :)

A brunch egyik alap péksüteménye, amit nagyon változatosan lehet hasznosítani.

Az angol muffin valójában nem muffin, senkit ne vezessen meg az elnevezés, hanem egy lapos zsemle féleség.

Habár a 10. században is létezett, az angol muffin csak a 18. században terjedt el igazán s hamarosan az angol délutáni teázás alapsüteményévé vált, ahol szendvicsként vagy lekvárral megkenve is kínálták. Igazán finom és új íz a tányéron, ha már unalmas a pirítós vagy a croissant, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.

Mióta kipróbáltam, akár mindennap megennénk, csak sajnos nincs rá időm, hogy elkészítsem… így maradt a pihenős hétvégék fogása.

 

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók 4-5 db muffinhoz:

A feltéthez:

ajánlat

Forró citromos fekete tea ( ovistea :) ) Készíts egy nagy adag feketeteát, friss citrommal, cukorral és egy leheletnyi mézzel - fantasztikus kiegészítő a reggelihez. Nosztalgikus hangulatba ringat, emlékeim visszarepítenek az óvodába, ahol minden reggel ilyen teával vártak minket. Emlékeztek?

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók 4-5 db muffinhoz:

  1. A tészta előkészítése: A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Ezután összekeverjük a joghurttal, és hagyjuk állni úgy 5 percig.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, és hozzáadjuk a joghurtos élesztőt. Lehet furcsa lesz, de enyhény ragacsos masszát kapsz majd, én kicsit meg szoktam lisztezni a könnyebb kezelhetőség miatt. Meleg helyen lefedve körübelül fél óráig kelesztjük.

A feltéthez:

  1. A reggelink elkészítése: Vágd négy vagy öt részre a tésztát, és formálj golyókat belőle. Lapítsd mindegyiket kb. 8-10 cm átmérőjű koronggá, és teflon serpenyőben alacsony lángon mindkét oldalukat süsd aranybarnára. Sütés közben a serpenyőt fedd le, hogy kicsit megemelkedjen a tészta… elég neki pár perc.
  2. Közben előkészítheted a feltéteket. A bacont süsd ropogósra, a tükörtojást kissé remegősre, hogy mikor belevágsz a sárgája lágyan folyjon ki a tányérra. Ha szeretnél szabályos tojásokat kapni, pogácsa szaggatóval formázd őket, bár szerintem rusztikusan a legszebb!
  3. Ha mindennel elkészültél, a muffinokat vágd ketté, utolsó lépésként pirítsd őket a vágott felükkel is aranybarnára. Ezután nincs más hátra, következhet az összeállítás: kissé vajazd meg a muffinokat, helyezd alulra a bacont, rá a tükörtojást, majd szórd meg sajttal, és ízesítsd az egészet sóval, borssal. Azonnal tálald.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 731
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Róka a fazékban

Mióta szakács: 2016.02.11.
12 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

villás reggeli, angol zsemle tükörtojással

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

978
joghurt 1 dl
víz 1 dl
instant élesztő 3 g
cukor 1 teáskanál
finomliszt 280 g
2 csipet
napraforgó olaj 2 dl
tojás 4 db
sajt 100 g
bacon 6 szelet
paradicsom 2 közepes db
uborka 50 g
pritaminpaprika 1 db
rukkola 100 g
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint