Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angol teasütemény

Angol teasütemény
Angol teasütemény
23 perc / előkészület: 10 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiadós rágcsálni való egy finom tea és kávé mellé, vagy csak úgy. Fémdobozban napokig omlós marad, persze ha marad belőle.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a diót, a sütőport, a sót, és elkeverjük benne.
  2. Ezután a tojások sárgájával együtt tésztát gyúrunk.
  3. Enyhén lisztezett felületen kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, a tetejét felvert tojással megkenjük, darált dióval megszórjuk.
  4. Hidegre tesszük legalább 1 órára.
  5. Egy közepes méretű pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egy kicsit távolabb egymástól.
  7. Sütés 190-200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-13 percig, amíg egy kis színt kap. Vigyázzunk, gyorsan sül, nehogy kiszáradjon!
  8. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 21 492
elküldve: 11
receptkönyvben: 357
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós aprósüti, diós félholdak, teasütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tritrek
Lajos / tritrek Sun, 2016-06-05 20:27

Elkészítettem, finom, picit ízetlen, legközelebb megy bele némi barnacukor meg fahéj.... és nekem kellett még hozzá egy deci tej, különben porállagú volt a tészta, pedig a vaj folyós volt...

katharosz
Katharosz / katharosz Sun, 2016-06-05 21:41

Szia, én többször készítettem ezt a receptet, de nem tapasztaltam amiket leírtál, a vajnak sem kell folyósnak lennie, tej egyáltalán nem kell bele, ez egy omlós állagú finom tea sütemény lesz.
Üdv. Kati

Beldam
Beldam Sat, 2013-11-30 09:29

helló Kat!! :)
Biztos, hogy 2 cm vastagra kell nyújtani ?? Nem vastag egy cseppet ?? :)

B

1055
finomliszt 50 dkg
porcukor 17 dkg
vaj 28 dkg
tojássárgája 4 db
sütőpor 1 csomag
dió 15 dkg
1 csipet
dió 8 dkg
tojás 1 db