Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angol zeller csőben

Angol zeller csőben
Angol zeller csőben
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a családból nem mindenki szereti a zellert, akkor az egyik adagot le lehet cserélni 1/2 kg répára.

hozzávalók / 4 adag

Az angol zellerhez

A forma kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az angol zeller végeit vékonyan levágjuk, a fejet száraira szedjük, és jól megmossuk.
  2. A zöldséglevesben roppanósra főzzük, lecsepegtetjük, és a kiolajozott tepsibe terítjük.
  3. Az olvasztott vajban megfuttatjuk a lisztet, úgy, hogy fehér maradjon, majd a tejet fokozatosan hozzáöntve krémesre főzzük. Ha túl sűrű a mártás, a zeller főzőlevéből adjunk hozzá, hogy krémes állaga legyen.
  4. Beleszórjuk a reszelt sajt felét, sózzuk, borsozzuk, majd a tepsibe rakott zellerszárakra öntjük. Rászórjuk a maradék sajtot, pirosra sütjük, és forrón kínáljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 959
elküldve: 3
receptkönyvben: 137
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szálzeller csőben sütve, halványító zeller csőben sütve, csőben sült szálzeller, csőben sült halványító zeller, szálzeller besamelmártásban, besameles-sajtos halványító zeller, rakott szálzeller

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

547
halványító zeller 1 kg
vaj 10 dkg
finomliszt 10 dkg
tej 5 dl
edami sajt 15 dkg
zöldség alaplé 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek