Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angolkrém

Angolkrém
Angolkrém
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Bock Bisztróban desszertként Kossuth kiflit ettem, amit angolkrémmel tálaltak. Az interneten meg is találtam a receptjét.
 
Alapvetően abban különbözik a vanília sodótól, hogy ezt jóval több tojással készítjük, viszont liszt nélkül.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felforraljuk, majd hőkiegyenlítés után elkeverjük a tojások sárgájával (azaz a meleg tejet apránként, kis adagokban adjuk a tojássárgákhoz és ha már langyos, vagyis kiegyenlítettük a hőt, akkor öntjük hozzá a többi tejhez).
  2. Hozzákerverjük a cukrot és a vaníliarúd belsejéből a magokat.
  3. Vízgőz felett összemelegítjük. Tilos forralni, mert a tojás nagyon könnyen kicsapódik, megcsomósodik és akkor vége…
  4. Tálalás előtt jól lehűtjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 65 383
elküldve: 1
receptkönyvben: 355
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Macska Főz

Mióta szakács: 2008.03.09.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vanília sodó, vanília szósz

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-04-14 16:16

Vagy esetleg (lehet hülyeséget mondok) habot késziteni az Angol krémhez a tojás fehérjéből
egy kis vanilia cukorral :)

KZsuzsi
KZsuzsi Thu, 2010-01-21 18:52

  Kedves Macska! Nincs valami ötleted a feleslegként keletkező rengeteg tojásfehérje felhasználására?

heszandi67
heszandi67 Sat, 2015-07-11 12:36

Nálam a fiaim a madártejben nem szeretik a tojásfehérjét... Ezért amikor madártejet készítek figyelek, hogy legyen otthon némi darált dió is.:) Azt hozzákeverem a felvert fehérjékhez, + por és vaniliás cukor, és már sülhet is a diós "habcsók". Azt viszon imádják.... Egy vasárnap 2 desszert...nagyszerű, nem? :)

Zit
Zit / Zit Thu, 2010-01-21 23:25

Istenem, de aranyosak vagytok! Nagyon köszönöm... És az angol krém receptet is! Mert én meg a sok sárgájával nem tudtam volna mit kezdeni! :-) Legalább így összedolgozunk. Jó kis "hely" ez! Tényleg, Petra, jó lenne egyszer egy személyes találkozó is, nem? Afféle NoSalty klub. :-)

408
tej 5 dl
tojássárgája 12 db
cukor 150 g
vanília 1 db