Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angolos csirkesült

Angolos csirkesült
Angolos csirkesült
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig fel lehet dobni egy kis csirkét valahogy.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat félbevágjuk, és egy lábasban odatesszük főni, melyből akkor vesszük ki, ha már puha a belseje is.
  2. A csirkecombokat kettévágjuk a porcnál, és alaposan bedörzsöljük a rozmaringgal, sóval, borssal, egy csipet cukorral, cayenne borssal, fűszerköménnyel, és félretesszük.
  3. Egy hőálló serpenyőben zsírt melegítünk (jó, ha kolbászzsír vagy valami sült hús visszamaradt zsírja, stb.), és gyorsan minden oldalról kérget sütünk a csirkékre. Félúton hozzádobunk egy cikkekre vágott hagymát is. Ha ezzel megvagyunk, öntünk rá fél merőkanál alaplevet, és előmelegített 200 °C fokos (gáz 5-ös fokozat) sütőben nagyjából 10-15 perc alatt készre sütjük (nagyságtól függően).
  4. Míg a csirke kérget kap és sül, egy másik serpenyőben 2 dkg vajat hevítünk, beledobjuk a borsót, sóval, borssal és majorannával vagy ízlés szerint mentával ízesítjük. 2 perc párolás után le is zárhatjuk, hogy megtartsa a zöldség a frissességét, némileg a ropogósságát.
  5. Egy gyorsforraló lábosban a maradék vajon megpirítunk egy fej tetszés szerint darabolt hagymát, majd hozzáadjuk a vörösbor  jamet (ha vörösbort használunk, várjuk meg, míg a leve szinte teljesen el nem fő), elkeverjük a liszttel, majd felöntve az alaplével, sóval, borssal fűszerezve, a csomókat szépen kikeverve, a szószban elvegyítve, nagyjából 10 perc alatt sűrű mártássá főzzük (ezt hívják az angolok "gravy"-nek)
  6. Ekkorra a krumplinak meg kellett, hogy főljön, úgyhogy kihalásszuk a vízből, és egy serpenyőben zsiradék nélkül elkezdjük a sózott, borsozott fél krumplikat sütni. Ha kapott egy kis színt, hozzádobunk egy fakanálnyi zsírt, babérlevelet, rozmaringot és összetört fokhagymát. Ilyen kíséretben pirítjuk szép pirosra.
  7. Végül tetszés szerint kitálalunk mindent. :-)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 064
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres csirkesült, vörösboros csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

675
csirkecomb 3 db
zöldborsó 15 dkg
vaj 4 dkg
burgonya 60 dkg
rozmaring 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes fej
alaplé 3.5 dl
vörösbor 1 dl
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
sertészsír 1 ek