Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angolos, fűszeres húsos pite

Angolos, fűszeres húsos pite
Angolos, fűszeres húsos pite
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különleges ízvilágú húsos pite a műfaj kalandos kedvű rajongóinak, és az anglomán lelkületűeknek, amit akár ünnepi fogás gyanánt is elkészíthetünk.

hozzávalók / 6 adag

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a húsos raguhoz

ajánlat

Mivel ízvilágában az angol karácsony elmaradhatatlan fogását, a mince pie-t idézi, a legbátrabbak meg is porcukrozhatják a végén.

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és a felkockázott, hideg vajat. Az ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk a vajat a liszttel, vigyázva, nehogy túlmelegítsük tenyerünkkel a tésztát.
  2. A morzsás liszthalom közepébe vájjunk egy kis mélyedést, ide öntjük a tojássárgáját, és nagyjából 4 evőkanál vizet. Határozott mozdulatokkal gyúrjunk kemény tésztát - ha szükséges, adjunk még hozzá vizet.
  3. Formázzuk egy nagy gombóccá, csomagoljuk be fóliába, és tegyük fél órára a hűtőbe.
  4. A félóra leteltével helyezzük a tésztát belisztezett deszkára, és vágjuk ketté 2/3-1/3 arányban. A nagyobbik darabot nyújtsuk ki, majd helyezzük kivajazott-kilisztezett piteformába.
  5. Igazgassuk el a szélén, az alját szurkáljuk meg villával, kenjük le tojássárgájával, majd tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe egy negyed órára.
  6. Nyújtsuk ki a tészta másik felét is, és tegyük félre.

ragu

  1. A felkockázott szalonnát tegyük egy serpenyőbe, és kezdjük el kisütni a zsírját. Dobjuk rá a finomra aprított lila hagymát, és pároljuk üvegesre.
  2. Adjuk hozzá a darált sertéshúst, a borókabogyót és a babérlevelet. Amikor a hús fehéredni kezd, jöhet bele a felkockázott alma, valamint az aszalt vörösáfonya.
  3. Sózzuk-borsozzuk, locsoljuk rá a vörösbort és a narancslevet, és adjuk hozzá a fűszereket. Hintsük meg egy kanál liszttel, majd öntsük fel a vízzel, és gyakori kevergetés mellett főzzük addig, míg kellően besűrűsödik, majd szedjük ki a babért és a borókabogyókat, és tegyük félre.

összeállítás

  1. A fűszeres, húsos ragut az elősütött pitetésztára halmozzuk, és elegyengetjük.
  2. Lefedjük a másik kinyújtott tésztalappal. Körben az oldalán hozzányomogatjuk a tésztát az alsó réteghez, és levágjuk a túllógó felesleget - ebből akár díszítést is készíthetünk a tetejére.
  3. A pite tetejét lekenjük tojássárgájával, majd egy éles késsel lyukakat vágunk rá, hogy a gőz távozhasson. Visszatesszük a sütőbe, és 25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 12 502
elküldve: 3
receptkönyvben: 101
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1128 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

mince pie

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

546
finomliszt 25 dkg
2 tk
vaj 12.5 dkg
tojássárgája 1 db
víz 4 ek
tojássárgája 1 db
mangalica szalonna 7 dkg
lila hagyma 1 db
darált sertéshús 25 dkg
borókabogyó 8 db
babérlevél 1 db
alma 1 db
aszalt gyümölcsök 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vörösbor 1 dl
narancslé 1 narancsból nyert
szerecsendió 0.5 teáskanál
szegfűszeg 0.5 teáskanál
fahéj 0.5 teáskanál
gyömbér 0.5 teáskanál
finomliszt 1 evőkanál
víz 2.5 dl