Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angyalszem

Angyalszem
Angyalszem
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen karácsonykor egyszer megsütöttük anyukámmal. Nem ismertük, soha nem ettünk ilyet, de a receptkönyvből annyira megtetszett a neve, hogy kipróbáltuk. Máig emlékszem arra a hangulatra, azokra az illatokra, ízekre. Valamelyik nap eszünkbe jutott ez a régi emlék, és most karácsony közeledtével ismét megsütöttük. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nekem a végeredmény elég édes, de meg lehet szórni porcukorral, vagy az angyalszemek talpát csokiba mártani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összevegyítjük a sóval, a cukrokkal, a reszelt narancshéjjal, és hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a feldarabolt hideg margarint.
  2. Összegyúrjuk a tésztát: először csak morzsolgatjuk a margarint a lisztes keverékkel, egy darabig úgy fog tűnni, mintha nem állna össze, majd egyszercsak gyönyörű összegyúrt tésztagombócot kapunk.
  3. 1 órát hűtőben pihentetjük.
  4. Diónyi méretű golyókat gyúrunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, közepükbe ujjunkkal mélyedést nyomunk.
  5. A mélyedésekbe lekvárt töltünk, és 200 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 487
elküldve: 39
receptkönyvben: 959
elkészítve: 114/126
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros aprósüti, karácsonyi korong, édes tallér lekvárral

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Annus
Annus Wed, 2015-12-23 10:05

Elkészítettem,nagyon finom lett. Bőven el fog fogyni a dupla adag. :)
Kicsit bizonytalan voltam, hogy 15 perc elég-e, de valóban elég. Legközelebb kicsit kevesebb cukorral csinálnám talán, mert én elég ritkán ezek cukrot, és így már túl édesnek tűnt.

Annus
Annus Thu, 2015-12-17 13:48

Sziasztok!
Aki megsütötte, attól kérdezném, hogy kb. hány darab jött ki egy adagból?
Annus

vicuskám
vicuskám Thu, 2015-12-17 11:22

Nálunk "vakondsüti" névre hallgat, mert a Kisvakond pont ilyeneket süt a rajzfilmeken :) szerintem a te receptedben kevesebb a cukor, legközelebb kipróbálom így is, nekem a mi receptünk túl édes.

Ejudit10
Ejudit10 Tue, 2015-12-01 10:43

Örülök a receptnek, nekem is van egy receptem, ahol ugyanígy kell elkészíteni, csak az a különbség, hogy a lekvárt sütés után teszem a mélyedésbe. Hosszú ideig eláll, dobozban kell tárolni, a lekvártól felpuhul a tésztája úgy, mint a lekváros linzernél.

pszilv
pszilv / pszilv Sat, 2015-01-03 16:47

Köszönöm a receptet, nagoyn finom lett! Karácsonyra sütöttem, narancslekvárral töltöttem meg, fantasztikusan finom volt. Azért választottam a narancslekvárt, hogy emlékeztessen a régi karácsonyok narancsos linzerére az íze. Linzerszaggatással-ragasztással már nem volt időm bajlódni, de így hamar elkészült a nagoyn finom narancsos sütemény. :)

Bunny
Bunny Sat, 2014-12-06 19:33

Fú, ezt tuti kipróbálom! A diós variációk is tetszenek, és ét illetve fehércsokival (pasztillával) is el tudom képzelni...

Filamér
Filamér Fri, 2014-12-05 22:31

a kicsit lelapított gombócokat megforgatom durvára darált dióban, fakanállal kis mélyedést készítek, abba teszem a lekvárt.... és máris boszorkánypogácsának hívják a süteményt :-) Igazi karácsonyi nagymamasüti :-)

szl15
szl15 Mon, 2014-01-06 17:14

EZ a süti gyerekkorom karácsonyi-húsvéti sütije! Mi úgy hívjuk (nemtom, miért?), h finger-fánk ;) Fiammal készítem, ez a kedvence! Mi ribizlilekvárral szeretjük, a savanykás ízzel nagyon finom!! :)
Ja, most látom először "nyilvánosan" ezt a receptet, örültem neki! (picit más az adagolás, mint a "mienk", de az nem baj...;))

Andoro
Andoro Sun, 2013-12-22 22:07

Csináltunk belőle egy demót, csúnyát mondok: qrva jó lett :)))
Mi is nyomatunk belőle még egy duplát.
Baracklekvár nagyon passzol a narancsos tésztához.
Diós tippet köszi, mi is kipróbáljuk.
Már csak csokiba kell mártani és zserbó lesz belőle :)

ízsyke
ízsyke / ízsyke Sat, 2013-12-21 00:42

Megsütöttem és nagyon nagyon finom lett ,köszönöm a receptet .Legközelebb dupla adagot sütök ,mert mire észbe kaptam már elfogyott :))

vorosne
vorosne Wed, 2013-12-18 11:24

Meg szeretném kérdezni, hogy csak frissen sütve jó, vagy több nappal a fogyasztás előtt is elkészíthető? Békés ünnepeket.

Laura36
Laura36 / Laura36 Wed, 2013-12-18 11:33

Szerintem nem keményedik meg nagyon pár nappal sütés után sem, de talán frissen finomabb!

PEGS
PEGS Tue, 2013-12-17 22:58

A liszt harmadát darált dióra cseréltem,nem rontotta el :)
Köszönöm. Békés Ünnepeket

Lacata
Lacata Mon, 2013-12-16 16:11

A golyókat egy kicsit szét kell nyomkodni vagy sütés közben "folyik" szét egy kicsit?

greenpearl
greenpearl / greenpearl Tue, 2013-12-03 20:53

Nagyon gyorsan kész volt, kevés alapanyagból, olcsó és finom! Már sajnálom hogy nem dupla adagot gyúrtam be. Szerintem bírja a fagyasztást is, legközelebb duplázom az tuti! Köszönöm a receptet!

vera69
vera69 Sat, 2013-05-25 09:32

Nagyon fincsi! Csak a lekvárt cseréltem le erdei vegyes gyümire. Köszönöm.

remenyikerika
Eri / remenyikerika Tue, 2012-12-18 16:19

Haaat ez ennyire jooo? Most sutottem 1 adagot :( es elfog fogyni szerintem meg ma, igy kenytelen leszek meg legalabb egy dupla adagot sutni karacsonyra! Nagyon koszonom a receptet!!!!

mojzecska
mojzecska Sat, 2012-12-08 18:22

Kedves Laura36.
Ma sütöttem meg,olyan karácsony előtti próba gyanánt.Mit ne mondjak, isteni finom,én édesítőszerrel csináltam és a lekvár alá negyed diókat tettem.......valami fenséges lett.Köszönet neked a receptért,kellemes ünnep előtti sütés-főzést kívánok neked!

Laura36
Laura36 / Laura36 Sat, 2012-12-08 19:12

Kedves mojzecska!

Ennek nagyon örülök, biztos a Te verziód is finom!
Kellemes készülődést kívánok én is!

szdora
szdora / szdora Tue, 2012-12-11 20:48

Nagyon szuper, vendegeket vartunk, egy darab sem maradt! Koszonom szepen a receptet(:

Morgan
Margó / Morgan Fri, 2012-12-07 11:40

Csodaszép!!! :))))
Ezt a "talpas" dolgot meg nem is értem, komolyan....
Szép napot kívánok!
Margó

587
finomliszt 20 dkg
1 csipet
cukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 2 db
margarin 12 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
sárgabaracklekvár 10 dkg